Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

2023.02.24. 15:58

Őrzik az áldozatok emlékét Csongrádon

Csongrádon koszorúzással és gyertyagyújtással emlékeztek a temetői kopjafánál a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából.

M.A.

Fotó: Majzik Attila

Az áldozatokra Rostáné Hajdú Erzsébet, a csongrádi önkormányzat Oktatási, Művelődési, Vallási és Sport Bizottságának tagja, a történelmi munkaközösség vezetője emlékezett.

Fotós: Majzik Attila

Beszédében Rostáné Hajdú Erzsébet emlékezni hívott a több tízezer, családjától elválasztott és kényszermunkatáborba hurcolt honfitársunkra, a koholt vádak alapján mészárszékre küldött emberekre, az ellenállóként mártírhalált halt hősökre.

Fotós: Majzik Attila

– Ezen a napon felidézzük mindazok emlékét, akik az erőszakrendszer áldozataivá váltak, családtagjaikra és szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott. És ezen a napon emelt fővel emlékezhetünk minderre, mert egy letűnt rendszer bűneit emlegetjük, amelyet a nemzet kitartása és a szabadság iránti olthatatlan vágya örökre eltemetett. Ez a nap felhívja a figyelmünket arra, hogy soha ne felejtsük el a XX. századi diktatúrák áldozatait, őrizzük emléküket, adjuk tovább hősies példájukat

 – fogalmazott beszédében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában