Szatmári Zoltán akrobatika oktatóra és néhai Pánczél Tamás vízilabdázóra is büszke Vásárhely

2023.02.24. 15:19

Újabb két név került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségtáblájára

Hódmezővásárhelyen, a Hódtói Sportcsarnokban két újabb név került fel a dicsőségfalra, Szatmári Zoltáné és néhai Pánczél Tamásé. A táblákat pénteken leplezték le.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter és Szatmári Zoltán a Hódtói Sportcsarnokban megrendezett ünnepségen. Fotó: Hódmezővásárhely Önkormányzata/Csirák Dalma

Hódmezővásárhely önkormányzata hosszú évek óta elismeri és megbecsüli azokat a sportolókat, szakembereket, akik a sport révén hozzájárulnak a város hírnevének öregbítéséhez. A Hódtói Sportcsarnok „Akikre büszkék vagyunk” falára kerülő névsor idén tovább bővült. 

Rácz Ildikó, a Hód-Fitness SE elnöke, vezetőedzője, főiskolai mesteroktató így ajánlotta az Oktatási, Kulturális, Sport és Nemzetiségi Bizottság figyelmébe Szatmári Zoltán nyugalmazott egyetemi tanárt, akrobatika oktatót: „2022-ben is sok sikerhez segíthette hozzá a Hód-Fitness SE versenyzőit akrobatika edzőjük, Dr. Szatmári Zoltán, Zoli bácsi. Habár ő nem mindig áll velük a színpad mellett a versenyeken, az edzési nélkülözhetetlenek a versenyzők számára."

Fotós: Hódmezővásárhely Önkormányzata/Csirák Dalma

Szatmári Zoltán versenyzői hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak közé tartoznak, 25 éve az egyesület akrobatika edzője, több száz érem kovácsa, közreműködésével Magyarország legeredményesebb egyesületei közé sorolható a Hód-Fitness SE. Nyugalmazott egyetemi tanár phd. fokozattal, neveléstudományi doktor, az MTA tagja, az Országos Rekreáció Társaság alapítótagja, alelnöke, Magyarország egyik legismertebb szakembere. Több egyetem intézetvezetője volt, számos hazai és nemzetközi kutatás fűződik a nevéhez. 

Fotós: Hódmezővásárhely Önkormányzata/Csirák Dalma

A másik sportember, akinek a neve a dicsőségfalra felkerült, néhai Páncél Tamás (1962-2014) vízilabdázó, edző, úszóoktató, akit a vásárhelyiek Dömeként ismertek. Sportpályafutását Hódmezővásárhelyen, a HVSE csapatában kezdte. Az 1980-as évek elején tagja volt a klub OB I-be jutó alakulatának. Innen került a budapesti Spartacushoz, majd a szentesi pólócsapathoz. Visszavonulása után nem sokkal a vásárhelyi csapat trénere lett. Tízszeres ifjúsági és ötszörös junior magyar válogatott volt. Százhat első osztályú mérkőzésen ugrott medencébe. Az edzősködés után úszómesterként és úszásoktatóként dolgozott. Az évek során több száz fiatalnak tanította meg a vizes mozgásformák alapjait. 2014-ben hunyt el.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában