Buszos segítség

2023.03.13. 21:45

A buszsofőr, aki mindig segít

Arany T. János

Üdítő jelenség elidegenedő világunkban. Kálmán Miklós, a Volánbusz Zrt. sofőrje segít felszállni a bordányi Bálint Imrénének. Fotó: Török János

Meggyőződésem, hogy a világ csak azért működik még mindig úgy, ahogy, mert vannak emberek, akik szenvedélyesen szeretik a szakmájukat. Minden iskolában vannak pedagógusok, akik valóban imádnak tanítani és nem csak tudást, hanem a tanulás szeretetét adják át. Élnek köztünk szakácsok, akik imádnak főzni, háziorvosok, akiket a gyógyítás éltet. És vannak buszsofőrök, akik nem csak teljesítik a napi kilométert, hanem valóban az utasokért vannak. Mert egy apró gesztus, egy kis figyelmesség be tudja aranyozni az ember napját.

A bordányi Bálint Imréné egy héten legalább kétszer így érez, amikor a Gazdakör buszmegállóban felszáll a 7.20-as Szegedre tartó buszra. Annak sofőrje, Kálmán Miklós ugyanis minden alkalommal nyújtja a kezét, felsegíti a buszra, elveszi a kosarát, segít felszállni neki. És nem csak neki, hanem másoknak is. Hétfőn reggel például fül- és szemtanúja volt, hogy amikor Dorozsma felé tartva felszállt egy idős utas, a sofőr felállt az ülésből, hátrafordult és megkérte a fiatalokat, hogy ugyan valaki mozduljon már meg közülük és adja át a helyét.

Évek óta találkozom vele és mindig ilyen kedves mindenkivel. Üdítő jelenség ebben az elidegenedő világban. Mindig azt mondja, ez csak természetes. Valóban annak kellene legyen, de sajnos manapság már nem az

 – tette hozzá Bálint Imréné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában