Csongrád-Csanád vármegye

2023.03.16. 13:51

Átépítik a Körtvélyesi szivattyútelepet

Munkatársunktól

Fotó: JOZSA ZSOLT

Átépíti 2,95 milliárd forint európai uniós támogatásból a vásárhelyi Körtvélyesi szivattyútelepet az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság által alkotott konzorcium. Lapunkhoz eljuttatott közleményük szerint a beruházás fő célja a visszatartott és hasznosítható vízkészlet növelése a rendszerben, a vízgazdálkodási állapotok javítása.

Mint írták, a korszerű telep üzembeállításával biztosíthatóvá válik a mentett oldali vízvisszatartás növelése, a vízkészletek helyben tartása és megőrzése. Kiemelték, a csaknem 60 éves szivattyútelep átépítésével megvalósul az ár- és belvízbiztonság javítása, valamint az energiahatékonyság és üzembiztonság növelése is, ennek köszönhetően pedig csökken az ár- és belvízi kockázat.

A november 30-ig megvalósuló projektben teljesen átépítik a meglévő szivattyútelepet, ahol új magasvezetésű töltéskeresztező műtárgyat hoznak létre. Emellett az üzembiztonság és a szivattyútelep megközelíthetőségének érdekében üzemi utat is építenek majd a következő hónapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában