Hódmezővásárhely

2023.03.08. 15:00

Kis Andreának elege lett a hazugságcunamiból

Kis Andrea, Hódmezővásárhely volt alpolgármestere szerint helytelen, hogy a polgármester felesége, még ha ingyen is, de részt vett az önkormányzati munkában.

Kovács Erika

Kis Andreának elege van, visszautasította Márki-Zay Péter elmúlt hetekben tett kijelentéseit. Archív Fotó: Frank Yvette

Kis Andrea, Vásárhely jogköreitől megfosztott, majd február elején a címről is lemondó, volt alpolgármester a közösségi oldalán fejtette ki, hogy értetlenül áll az elmúlt időszak személyét ért támadásai előtt. Kijelentette, a rá zúduló hazugságcumami minden egyes pontját cáfolni tudja. Azt is leszögezte, hogy az elmúlt egy évben némán tűrt. 

Az írásból kiderült, hogy a meghurcoltatásának, ami a jogköreitől való megfosztásával kezdődött, egyik oka az lehetett, hogy a polgármester feleségének városházi megbízását helytelenítette és a véleményét nem rejtette véka alá, elmondta Márki-Zay Péternek, akinek a politikai kockázatokra is felhívta a figyelmét.

Mint azt lapunk is megírta, Márki-Zay Péter a február 25-i, 5 éves polgármesterségét ünneplő eseményen árulta el, hogy valakik fel akarják jelenteni a feleségét, mert „segít”, erről szerződése van az önkormányzattal. Azt mondta: 

Ha ugyanis bárki kér a feleségemtől valamit, utána ő segít elintézni.

 Az is kiderült, hogy a „segítéssel” kapcsolatban titoktartási szerződést is kötöttek Márki-Zay Felíciával.

Polgármester úr feleségének az önkormányzati munkában való részvételével kapcsolatban képviselt álláspontom szerint a polgármester közeli hozzátartozójának bármilyen formában, akár ingyenes megbízással történő bevonása az önkormányzati döntéshozatalba és a döntések végrehajtásába helytelen, mert nehezen ellenőrizhető, számon kérhető, ezért átláthatatlan hatalmi viszonyokat hoz létre. Az ilyen típusú megbízással rendelkező hozzátartozó munkáját ugyanis senki sem ellenőrzi, senki sem kéri számon, az erre hivatott közgyűlés sem. A jogállam általam is képviselt alapelveivel összeférhetetlen egy közhatalmat gyakorló szerv, önkormányzat ilyen módon való működtetése. Ezen véleményemet megfogalmaztam, felhívtam polgármester úr figyelmét az ezzel kapcsolatos politikai kockázatokra, és arra, hogy ez komoly támadási felületet jelent

 – írta a közösségi oldalán megjelentetett posztjában. Megjegyezte, a megbízási szerződés megkötéséről őt nem tájékoztatta a polgármester.

Márki-Zay Péter elmúlt hetekben tett állításait szeretném visszautasítani, egyben megkérem arra, hogy az alaptalan vádaskodásnak ne teremtsen további terepet. A gyermeteg vitákat pedig meghagyom a jövőben is másoknak. Engem nem a múlt, hanem az előttünk álló időszak és feladatok vezérelnek. A városunkért és az itt élőkért fogok továbbra is dolgozni. Ahogy tettem ezt az elmúlt évtizedekben 

– fogalmazott Kis Andrea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában