SZKT

2023.03.26. 19:34

Nem jelenthetjük ki, hogy a vasútvillamos sínkopást okoz

Az utóbbi időben a sajtóban és a hazai közbeszédben megjelenő sínkopások és síncsere szükségesség kérdésével kapcsolatosan a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) szakvéleményt tett közzé honlapján.

delmagyar.hu

Illusztráció: Kuklis István

A Szegedi Közlekedési Társaság részéről kiemelten fontos, hogy az új közösségi közlekedési szolgáltatás – országosan egyedülálló módon – az Önkormányzat hatókörén túl Szeged agglomerációjának kapcsolatát javítja Szeged belvárosával, így az autóval történő napi ingázással szemben tud megbízható és kényelmes alternatívát nyújtani az érintett térség lakóinak. 

A vasútvillamos járatok egy olyan pályahálózaton kezdték meg 2021-ben az üzemüket, ahol már eleve egy évtizednyi üzem után és a többszöri felhegesztés mellett is a szóban forgó ívek elkoptak, ezért ezek felújítását tervezte az SZKT.

A vasútvillamos közlekedés országosan egy kísérleti üzemnek számít, melynek üzemeltetési tapasztalataival a hazai közlekedési szakma most ismerkedik. Felmerül kérdésként, hogy a vasútvillamos járművek megjelenése okozhat-e a normál villamosokhoz képest intenzívebb sínkopást? 

A közlemény szerint összességében nem jelenthetjük ki, hogy a vasútvillamos járművek intenzívebb sínkopást okoznának a magasabb össztömegük miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában