Illegális szemétlerakás

2023.03.10. 10:00

Nem szűnik a szemetelés Makón

Szabó Imre

Van, ahol táblával is próbálják figyelmeztetni a szemétlerakókat – több-kevesebb sikerrel. Fotó: Szabó Imre

Továbbra is gond a Maros-parti városban az illegális szemétlerakás. Ezúttal egy Szerecseny utcai lakó panaszolta el egy makói témájú közösségi oldalon, hogy valaki legutóbb 7-8 zsáknyi hulladékot rakott ki a házuk közelében. 

Legközelebb leszek olyan kedves és kikeresem belőle az adataidat és feljelentelek, vagy beszórom az udvarodba!

 – ígérte a felháborodott hangvételű bejegyzés szerzője az elkövetőnek.

A hozzászólások tanúsága szerint a probléma nem egyedi. Volt, aki arról számolt be, hogy a csipkesor mögötti konténerbe szállítják az egyik közeli üzletből zsákszámra a szemetet, más arról, hogy az egész főtéren jellemző a kulturálatlan viselkedés. 

 Reggelis zacskók, kávés poharak, sörös és energiaitalos flakonok, csokipapírok rendszerint az előkertünkben találnak maguknak helyet. De itt gyülekezik még a féldecis kis palack is

 – panaszolta az illető. Helyszínként megjelölték továbbá a Hunyadi utcát és a Patai teret. Volt egy hozzászóló, aki megoldást is javasolt: le kell fotózni a szeméttel érkező autót, a rendszámát meg felírni.

Lapunkban többször megírtuk: az önkormányzat évről évre milliókat költ az illegális hulladéklerakó helyek felszámolására, ez azonban sajnos szélmalomharc, időről időre új helyeket találnak maguknak a megrögzött szemetelők. Egy ízben arról is beszámoltunk, hogy az egyik lakótelepen még meg is fenyegették azt a lakót, aki rászólt a szemetet utánfutóval hozó férfira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában