Szegedi hírek

2023.03.04. 13:56

Nőnap a Marson: mentőautóra gyűjtöttek az újszülött életmentők a piacon - fotók

Nőnap a Marson szlogennel rendezett jótékonysági gyűjtést a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány a Mars téri piacon szombaton délelőtt. Új mentőautóra gyűjtöttek, amelynek ára körülbelül ötvenmillió forint berendezés nélkül.

Koós Kata

A köszönet mellé tulipán és alma járt a jótékonyságért cserébe. Fotó: Karnok Csaba

Hét órakor indította szombaton a közelgő nőnap apropóján rendezett gyűjtőakcióját a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány a Mars téren. A jótékonyságért cserébe az Árendás Virág Kft. jóvoltából egy szál tulipánt vagy almát kaptak az adakozók. Sokan azonban nem fogadtak el semmit az adományért cserébe, mondván, inkább maradjon meg a később érkezőknek, hogy minél több pénz gyűlhessen össze a magasztos cél érdekében. Így volt ezzel a kétgyermekes Éva is. 

– Az én gyermekeim már nagyok, de ettől függetlenül fontosnak érzem az alapítvány támogatását, mert nagyon kemény és nemes munkát végeznek. Sokszor látom a mentőautójukat, és olyankor mindig összeszorul a szívem, hogy vajon kiért mehetnek

 – mondta.

Színes Mónika, az alapítvány ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, az önkéntesekkel mentőautóra gyűjtöttek a piacon. Két járművük ugyan van, de egyik sem a sajátjuk, mindkettő az Országos Mentőszolgálat tulajdona. 

– 1992 óta működik az alapítvány. Elsősorban koraszülött babákat mentünk, de újszülött gyermekeket is szállítunk három és fél megyéből, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés vármegyéből és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye déli részéről. Évente körülbelül nyolcszáz mentésünk van

 – foglalta össze röviden az alapítvány tevékenységét. Azt is elmondta, hogy a legkisebb újszülött, akit szállítottak, egy kevesebb mint fél kilogrammos kislány volt. Majd boldogan tette hozzá, hogy túlélte. 

Az alapítvány tavaly kezdte a gyűjtést az új mentőautóra, amelynek ára csaknem ötvenmillió forint, ez az összeg azonban még nem tartalmazza a berendezést. 

– A mentőautónk nagyon speciális, gyakorlatilag úgy működik, mint egy intenzív osztály. Az újraélesztéstől a melegen tartásig minden eszköz megtalálható benne. Berendezéssel együtt körülbelül 70 millió forintba kerül

 – közölte. 

Az alapítvány munkatársai legközelebb a hónap végén a toros pálinkafesztiválra települnek majd ki gyűjtődobozukkal a Dóm térre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában