Mozgásban voltak a koleszosok a vásárhelyi sportnapon

2023.03.24. 13:35

Sporttal a tanulás is könnyebben megy

Tábori Szilvia

Reggel nyolc után már zsibongott a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumának aulája. Ott rendezkedtek be az idei sportnap fekvenyomó versenyszámához a HSZC térségi diákotthonának lakói. Sokan figyelték, ahogy a tanulók egymást váltva nekiveselkedtek a súlynak; ottjártunkkor éppen 152 fekvenyomással érdemelt ki tapsot az egyik lány versenyző. Eközben a félemeleten már a ping-pong asztaloknál adogattak a fiatalok. A tavalyi sportnapot megismételve, a HSZC makói és csongrádi kollégiumának diákjai, valamint a szentesi Terney Béla Kollégium szakképzési centrumos lakói gyűltek össze pénteken a vásárhelyi Cseresnyésben. 

A szervezők célja az volt, hogy erősítsék az intézmények közötti közösségi érzést, nem utolsó sorban pedig lehetőséget adni arra, ki-ki megmutassa erejét, tudását kedvenc sportágában. Olyan versenyszámokban mérkőztek a HSZC-s kollégisták, mint a kispályás foci, asztalitenisz, sakk, valamint erőemelés lányok és fiúk részvételével. Az együtt töltött idő és a közös sportolás öröme mellett a diákok kupát, érmeket és ajándékot is kiérdemeltek. Különleges meglepetés a kollégiumban működő Digitális Közösségi Alkotóműhelyben 3D nyomtatóval készített emléktábla. Mint azt Kiss Pál testnevelő, az esemény főszervezője lapunknak elmondta, fontos, hogy a kollégistáknak valami pluszt, például a sport lehetőségét felkínálják intézményeikben, hangsúlyozva az egészségtudatos szemléletet, illetve, hogy a megfelelő erőnlét a tanulást ugyancsak segíti. A HSZC Cseresnyés Kollégiumban több sportszakkör is működik. A konditerem például mindig maximális létszámmal működik, negyvennél többen biztosan megfordulnak a termekben naponta. Kiss Pál úgy látja, egymást motiválják a gyerekek. 



 



 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában