Csongrád-Csanád vármegye

2023.04.09. 12:30

23 településen fejlődhet a kisbolt

Munkatársunktól

Illusztráció: Havran Zoltán

Csongrád-Csanád vármegye. 23 vármegyei település 51 kisboltja nyert a Magyar Falu programban

 – derül ki a program honlapjáról. A kormányzat a kistelepülések szolgáltatási színvonalának növelése érdekében hirdette meg a kisboltok támogatását a Magyar Falu programon keresztül. Itt a 2000 fő alatti településeken kisboltot működtető, vagy nyitni szándékozó vállalkozások pályázhattak, amelyek ingatlanvásárlásra, fejlesztésre, eszközbeszerzésre és bértámogatásra is fordíthatják az elnyert összeget.  A falvakban élők mindennapjainak megkönnyítésére a tervek szerint a boltokban az élelmiszerek mellett egyéb termékek, piaci szolgáltatások, például vény nélkül kapható gyógyszerek és postai szolgáltatások is elérhetők lesznek.

A nemrégiben kihirdetett eredmények szerint Ambrózfalván, Bakson, Csanádalbertiben, Csengelén, Derekegyházon, Dócon, Fábiánsebestyénben, Felgyőn, Ferencszálláson, Királyhegyesen, Köbekházán, Magyarcsanádon, Mártélyon, Nagyéren, Nagylakon, Nagytőkén, Óföldeákon, Öttömösön, Pitvaroson, Pusztamérgesen, Puszaszeren, Tiszaszigeten és Tömörkényben fejleszthetnek a kisboltok.

A vármegyei települések kisboltjainak többsége 2,7 millió forintot nyert a pályázaton, egy kisebb részük megkapta a maximális 3 millió forintot, és csak kettő van, amelyik kevesebb mint másfélmillió forintot nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában