Hódmezővásárhely

2023.04.20. 11:00

A lakosságtól várnak tippeket a hasznosításra

Kovács Erika

A kishomoki közösségi házat hamarosan átadják. Fotó: Kovács Erika

Hamarosan megnyit Hódmezővásárhely kishomoki városrészében, a játszótér melletti téren a közösségi ház. Az önkormányzat most érdeklődik a lakosságtól, milyen rendezvényekre lenne jó ez az új épület. Egy kérdőív kitöltésére kérték a kishomokiakat. 

Volt, aki megkérdezte az önkormányzattól: „Ezt nem előre szokták felmérni?” 

– Hamarosan közösségi ház nyílik a városrészben, amely ingatlan bárki számára elérhető lesz és teret kíván adni a jövőben elsősorban a városrészben élők számára közösségi eseményeknek, családi és baráti összejöveteleknek. Az épületnek megvannak az alapfunkciói, ugyanakkor szükségünk van egy igényfelmérésre, amely rávilágít arra, hogy Önök milyen eseményekre, közösségi összejövetelekre vennék igénybe az ingatlant” – áll a városháza gyorshír-szolgálatán megjelentetett felhívásban, ahol arra kérik a vásárhelyieket, hogy április 30-ig töltsenek ki ezzel kapcsolatban egy kérdőívet. 

A kishomoki olvasókör 211 négyzetméteres, beépítetlen padlásterű közösségi ház, amely 50 fő befogadására lesz alkalmas. Az építmény akadálymentes lesz, úgy alakították ki, hogy bel- és kültéri rendezvényeket egyaránt lehessen ott tartani. 

A kérdőívvel az önkormányzat arra kíváncsi, a kishomokiak tudnak-e olyan közösségről, amelynek alkalmas lenne az olvasókör találkozóhelyül, ha igen, ki a vezetője és mi az elérhetősége. Arra is kíváncsiak, hogy tartanának-e ott a kishomokiak családi, baráti összejöveteleket, elmennének-e baba-mama klubba, szeretnék-e, ha helyi bazár vagy kistermelői piac is működne időszakosan az épületben vagy annak az udvarán. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában