Szegedi hírek

2023.04.22. 12:45

A tévé és a porszívó volt a sláger - Fotók

Suki Zoltán

Mindent lerakhattak, ami valaha árammal működött. Fotó: Gémes Sándor

Elektronikai hulladékgyűjtést szervezett a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. A Rákóczi téren szombaton várták azokat, akik eddig nem szabadultak meg a felesleges elektronikus eszközeiktől. Meglepő, de már reggel kilenckor sorok álltak a parkolóban. Volt, aki csak egy eszközt hozott, mások tele csomagtartóval érkeztek. A sláger – első látásra legalábbis – a tévé és a porszívó volt. A rossz televízióknak kijelöltek egy külön konténert, annyit vittek az emberek, de lehetett látni leadott porszívókat, mikrohullámú sütőket, és szinte mindent, ami árammal működött, amíg használható volt. Holubán Csilla járási hivatalvezető elmondta, hogy egy-egy ilyen akcióban több tíz tonna hulladékot adnak le az emberek. A hulladékgyűjtés egyébként már hagyomány, minden évben megrendezik, és 2018 óta csinálják. Egy kivétel volt csak, a 2020-as év, amikor a tetőpontján volt a koronavírus-járvány. A hivatalvezető azt is elmondta, hogy tavaly kisebb településeken gyűjtöttek, akkor csaknem 60 tonna hulladék gyűlt össze. Tavaly előtt Szegeden pedig 35 tonnányi hulladékot vittek az emberek a hivatal előtti konténerekbe.

A hulladékot a Multigrade Kft-nél dolgozzák fel. Jéga-Szabó Ferenc, a cég vezetője elmondta, hogy gyakorlatilag minden anyagot fel tudnak használni, amit az elektronikai eszközökből kinyernek, semmi sem megy kárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában