Szentes

2023.04.25. 15:43

Csaknem 30 szakma mutatkozott be Szentesen - videó

Majzik Attila

A Cégek piaca Szentesen. Fotó: Majzik Attila

A pályaorientáció már nem csak az iskolák felelőssége, hangzott el a Cégek piaca című rendezvényen Szentesen

Fontos, hogy megfeleljenek a munkaerőpiaci elvárásoknak azok a szakemberek, akik kilépnek az iskolák kapuin: rendelkezniük kell azzal a gyakorlati tudással, amely lehetőséget ad számukra, hogy megállják a helyüket. A vállalatoknak pedig nemcsak lehetőségük, hanem feladatuk is, hogy szerepet vállaljanak a pályaorientációban, hiszen a szakemberek utánpótlása az ő felelősségük is 

– emelte ki Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója. Hozzátette, az utóbbi években felértékelődött a szakképzés szerepe, a tanulók szívesen választják azt, hogy szakmát tanuljanak. 

A Cégek piaca ebben is szeretne segíteni a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos fiataloknak, hogy megismerhessenek egy-egy életpályát

 – közölte Kincses Tímea.

Szentesen a szakképzési centrum három három szakképző intézménye, a Boros Sámuel Technikum, a Pollák Antal Technikum és a Zsoldos Ferenc Technikum, valamint duális partnereik kínáltak nagyon színes palettát az érdeklődő iskolásoknak. A pályaválasztás előtt álló fiatalok a fodrásztól az ápolón és a villanyszerelőn át a katonai pályáig barátkozhattak meg a foglalkozásokkal, így lényegében nem maradt olyan szakterület, amit ne fedtek volna le a szentesi technikumok: a tíz cég, illetve a rendőrség és a honvédség által csaknem harminc szakmát lehetett megismerni a látványos bemutatókon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában