Szegedi hírek

2023.04.06. 14:00

Díjmentes parkolás mellett intézhetjük ügyeinket a Kereskedő közben

Ingyenes parkolás mellett intézhetjük el minden ügyünket a Kereskedő közben Szegeden, miután jelentősen kibővült az ott lévő kormányablak szolgáltatási köre. Így például választ adnak a földmérést érintő kérdésekre, de a családtámogatással és a nyugdíjbiztosítással kapcsolatos ügyeket is el lehet intézni.

Kiss Anna

Fotó: Török János

A vármegyeszékhelyen még 2020. január 30-án nyitották meg a kormányablakot a Kereskedő köz 5./A-B szám alatt nyolc munkaállomással és egy fotófülkével. Már akkor sem csupán klasszikus kormányablakként működött, hiszen a műszaki vizsgaállomás és a közlekedési alkalmassági vizsgaközpont is helyet kapott. Idén március 13-tól viszont már szinte minden ügy elintézhető az épületben, azt ugyanis kibővítették, így már két fotófülkével, tíz munkaállomáson várják az ügyfeleket.

– Helyet kapott a kibővített kormányablakban a Családtámogatási és Társadalombiztosítási főosztály, ami pont olyan szolgáltatásokkal várja az ügyfeleket, mint a Rákóczi téren lévő Kormányhivatal. Tehát az egészségbiztosítási ügyekben, a nyugdíjjal és a megváltozott munkaképességű személyek ellátásával kapcsolatos ügyintézésben, valamint a családtámogatások kapcsán is az ügyfelek segítségére tudunk lenni a Kereskedő közben. Emellett ahogyan a Kálvária sugárúti ügyfélszolgálaton, úgy a kibővült kormányablakban is teljes körű kiszolgálást kapnak azok, akiknek ingatlan-nyilvántartással, tulajdonszerzéssel vagy földméréssel kapcsolatos kérdéseik vannak, valamint földvédelmi és földminősítési ügyet szeretnének intézni – mondta el lapunk kérdésére Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője. 

Egyre többen intézik ügyeiket a kibővített Kereskedő közi kormányablakban. Fotó: Török János

Hangsúlyozta, véleménye szerint ez a kormányablak az Szegeden, ahol bármit el tudnak intézni az ügyfelek a születéstől egészen a nyugdíjba vonulásig. Hozzátette, emellett jelentős előnynek tartja azt is, hogy a Kereskedő közben mindenki ingyen parkolhat.

– Valamennyi kormányablakban folyamatosan figyeljük az ügyfélszámokat és azt tapasztaljuk, hogy a márciusban átadott, kibővített kormányablakban emelkedő tendenciát mutat az ügyintézések száma. Egyre inkább kezdik megismerni az emberek a Kereskedő közi kormányablakot, amely hétfőn 7 és 17, kedden és szerdán 8 és 16, csütörtökön 8 és 18, míg pénteken 8 és 12 óra között tart nyitva – mondta.

Lapunk épp az ünnep előtt, csütörtökön járt a megújult épületben, ahol szinte nem volt olyan ügyintéző, akinél szabad lett volna az ügyfélszék. Sokan intézték ügyeiket például a Családtámogatási és Társadalombiztosítási főosztály részlegén. Holubán Csilla elárulta, igen nagy ügyfélforgalmat bonyolít le a főosztály a Rákóczi téren, hiszen az élet minden területét érintik a szolgáltatásaik, éppen ezért a Kereskedő közben is jelentős ügyfélforgalomra számítanak a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában