Szakma Kiváló Tanulója Verseny Ásotthalmon

2023.04.12. 18:10

Erdőművelők és fakitermelők versenyeznek

Munkatársunktól

Az ország legjobb erdőművelő, fakitermelő diákjai versenyeznek az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskolában két napon át. Fotó: Török János

Ünnepélyes megnyitóval szerdán kezdődött el az erdőművelő, fakitermelő Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntője, amelyet a verseny történetében immár tizenhatodik alkalommal idén újra az ásotthalmi Bedõ Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendez. A megmérettetésre a helyiek csapata mellett Szőcsénypusztáról, a Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból érkezett egy csapat.

Fotó: Török János

A tizenöt versenyzőt Andrésiné Ambrus Ildikó, az iskola igazgatója köszöntötte, majd átadta a szót az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatójának, Horváth Józsefnek.

Ez a mai verseny már nem az első állomása ennek a megmérettetésnek. Minden túlzás nélkül mondhatom, ahogy a nevében is benne van, önök az ország legkiválóbb erdőművelő, fakitermelő tanulói ebben az évfolyamban. Ez már önmagában egy nagyszerű eredmény

 – mondta a főigazgató, majd nagyszerű versenyzést és szép eredményeket kívánt a versenyzőknek. A diákok két napon át a képzési követelményeknek megfelelően mérik össze tudásukat. A gyakorlati feladatok között többek között lesz fadöntés, tisztítás, jelölés és lánckímélő darabolás is.

Fotó: Török János

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVI. alkalommal szervezi meg az országos szakmai versenyeket, melyek döntőit április 24-25-én rendezik Budapesten. Az esemény a tavalyi évhez hasonlóan a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, 21 agrárszakma bemutatójával együtt valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában