Mórahalom

2023.04.22. 11:30

Fecskefészkeket telepítettek a nagycsaládosok

Munkatársunktól

Fecskefészkeket készítettek a mórahalmi nagycsaládosok, amiket a két általános iskolában helyeztek ki. Fotó: Móranet-TV

A Nagycsaládosok Mórahalmi Egyesületének tagjai gyermekeikkel közösen fecskefészkeket készítettek, amelyekből jutott a két általános iskolának is. Az odúkat az igazgatóhelyettesek vették át, és már kikerültek az intézmények falaira. Márton Gábor, az egyesület elnöke a nagycsaládosok himnuszának egyik versszakából idézett: „Népes fészek, boldog fészek, fiókáink vígan élnek.” 

Fotó: Móranet - TV

A fészek, mint a család jelképe egy nagyon szép üzenet. Jó néhányan csatlakoztak hozzánk ebben a munkában, két hétvégén át készítettük a kis madárlakokat. Az pedig hozzátett az élményhez, hogy a gyermekeinkkel dolgoztunk. Úgy gondolom, minden tanyának, minden háznak előnyére válik, ha madarak röpködnek körülötte, ettől gazdagabb lesz a kertje. Ha felnézünk a házainkra, büszkén figyelhetjük a fecskék életét, a kicsinyeik megjelenését. Ahogy ezt az iskolában is megtehetik a diákok, akár a folyosón, akár a tanterem ablakán keresztül 

– magyarázta.

Fotó: Móranet-TV

A fészkek elkészítése komoly utánajárást igényelt, az információkat felhasználva végül saját változatot fejlesztettek ki. Ladancsik Balázs pedagógus mesélt a madárlak tervezéséről és kivitelezéséről. 

Sárral bekentük a gipszmintába kiöntött formákat, hogy a fecskék azt higgyék, természetes módon, más madarak által készített fészkekről van szó 

– mondta a tanár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában