Világverseny

2023.04.13. 17:30

Frank Martin világversenyen képviseli Magyarországot

Munkatársunktól

Frank Martin Balástyát és Magyarországot is képviseli a lyoni versenyen. Fotó: Illin Klára

A WorldSkills Lyon 2024 verseny válogatójának döntőjén, Budapesten nyújtott teljesítménye alapján a franciaországi nagyvárosban rendezendő világversenyen a balástyai Frank Martin képviseli Magyarországot az ápolás és gondozás kategóriában. Nézzük, hogyan vezetett az útja idáig.

Frank Martin a balástyai általános iskola után Szegedre került középiskolába, ahol minden olyan tantárgy felkeltette az érdeklődését, ami az orvostudományhoz kötődik. Szerinte ekkor dőlt el: nem a sportolói, az edzői pályát választja, számára az egészségügy a fontos. A szegedi Gábor Dénes Szakgimnázium és Technikum elvégzése után a SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolába jelentkezett betegápolás és gondozás képzésre, jelenleg első éves.

Kedvenc tárgya a belgyógyászat, a sebészet, a biokémia, a biofizika, az anatómia, a nőgyógyászat és a latin. Az ápolás és gondozás verseny első fordulóját az iskolában tartották, ahol a cukorbetegség 1-es és 2-es típusáról kellett beszélnie angolul. Innen jutott a második megmérettetésre, az országos körbe, amit a fővárosban, az Országos Kórházi Főigazgatóságon rendeztek, magyar és angol nyelven. A legjobbként választották ki a jövő szeptemberi világversenyen való indulásra, részvételre.

Frank Martin az ápolói képzés után orvosi pályára készül, érdekli a neurológia, az idegsebészet, az érsebészet és a kardiológia, de majd tanulmányai során derül ki, melyik szakirány lesz a legkedvesebb, melyiket választja. Az is motiválja, hogy ő lehet családjukban az első, aki egészségügyi diplomát szerez. És saját magának is bizonyítani akar, mert, tudja, hogy lustasága ellenére mire képes. Martin a világverseny előtt, várhatóan idén nyáron, hosszabb felkészítésen vesz részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában