Csongrád

2023.04.20. 18:10

Hazahozták a segítséget az egykori csongrádiak

M. A.

Oklevéllel mondott köszönetet a város. Fotó: Majzik Attila

Franciaországból juttatott el Csongrádra orvosi segédeszközöket Mouysset-Óbester Erika. Az ápolóként dolgozó asszony már körülbelül tíz éve támogatja az általa összegyűjtött adományokkal a szentesi kórházat, illetve a csongrádi intézményeket. Az egy kamionnyi adomány Ujszászi Ferenc, a Quehenberger Logistics Kft. ügyvezetője segítségével ért „haza” – a jóakaratú segítők ugyanis mindketten csongrádi származásúak. Részükre a város hálája jeleként Bedő Tamás polgármester adott át köszönő oklevelet és ajándékcsomagot. 

 

– Minden segítség jókor jön, ez pedig különösképpen jól jött. Van helye nálunk az eszközöknek, jó szolgálatot tesznek majd – hálálkodott a polgármester. 

Oklevéllel mondott köszönetet a város. Fotó: Majzik Attila

A márciusban a városba érkezett adomány újszerű orvosi segédeszközökből állt, betegápolásban használt székek, járókeretek, mankók, hagyományos és motoros kerekesszékek, felfekvés elleni matracok és ágyak is is voltak a szállítmányban. 

A Franciaországból Csongrádra érkezett adományok. Fotó: Csongrádi Önkormányzat

– Húgom és családja jó kapcsolatot ápol a kint dolgozó magyar orvosokkal és több intézményvezetővel is, így amikor felújítanak egy kórházat, akkor szólnak neki, hogy mit hozhat el. Örülünk, hogy jó helyre kerültek ez az adományok. Jó érzés, amikor olyan üzeneteket kapunk, hogy az általunk adományozott ágyban gyógyul valaki – mondta el Franciáné Óbester Erzsébet, aki külföldön élő testvére nevében vette át az oklevelet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában