Makó

2023.04.29. 10:00

Makói az ország második legjobb kertésze

Szabó Imre

Babenyecz Filip virágokkal és palántákkal is szívesen foglalkozik. Fotó: Szabó Imre

Az álmom egy saját kertészet 

– mondta a makói Galamb József Agrártechnikum végzős diákja, Babenyecz Filip. Ezt alighanem valóra is tudja majd váltani, hiszen ezüstérmes lett a SzakmaSztár nevű országos szakmai tanulmányi versenyen a kertésztanulók mezőnyében. Az iskolából ő szerepelt a legjobban.

A 17 esztendős Filip a kert szeretetét otthonról hozta és már ő maga is kertészkedik: most éppen spenótot, zöldbabot, borsót termeszt.

Fotó: Szabó Imre

Nagyon szeretek kint, a jó levegőn dolgozni. Van, hogy úgy belefeledkezek a munkába, hogy akár 5 óra is eltelik

 – vallotta meg. Szerinte azért jó kertészkedni, mert jó dolog megtermelni mindazt, amire szükség van ahelyett, hogy a boltban kellene megvenni. Ráadásul óriási élmény látni, hogy a munkának eredménye van. 

A versenyről azt mondta, kihívás volt számára, de örömmel csinálta mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatokat. Az országos második helyezést nagy sikerként értékeli – korábban nem voltak kiemelkedő tanulmányi eredményei. A terve most az, hogy érettségit és technikusi végzettséget szerez, aztán a barátaival összefogva gazdálkodik.

Érdekel a szőlő- és gyümölcstermesztés, de zöldségekkel is szívesen foglalkoznék 

– mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában