Hódmezővásárhely

2023.04.15. 14:40

Sorra érkeznek a vásárhelyi városháza botrányszagú, szaftos történetei

Ma már mélységesen szégyelli, hogy engedett a polgármester nyomásának az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) tagjainak megválasztásánál Tatár Zoltán, Hódmezővásárhely volt jegyzője. Ezt a szombaton, a közösségi felületén megjelent posztjában írta.

Kovács Erika

Tatár Zoltán néhány naponta kitálal valamilyen ügyről, ami a torony alatt történt. Archív fotó: Gémes Sándor

Az OEVB botrány kirobbanása után lemondott, néhány napja pedig a vezető jogtanácsosi munkájáról is megvált Tatár Zoltánt Márki-Zay Péter polgármester kémkedéssel és információbiztonsági incidens elkövetésével is megvádolta a napokban.

A polgármester nem ért rá tagokat ajánlani

Tatár Zoltán leszögezte, a kiélezett politikai helyzetre való tekintettel azt tartotta helyesnek, hogy az OEVB elnöke gyakorlott szakember legyen. Ezért javasolta 2022 elején elnöknek Feketéné Szemző Margitot, aki 2002. óta tagja a bizottságnak, szakmai munkájával kapcsolatban soha nem merült fel kifogás.

– Szükségesnek tartottam, hogy kellő helyismerettel rendelkező makói lakos is bekerüljön a bizottságba. A makói tagnak Makó jegyzője Bartha Bélánét javasolta. A harmadik tagra, valamint a póttagokra többször kértem Márki-Zay Péter polgármester javaslatát. Bár többször is felhívtam erre a figyelmét, a polgármester a közgyűlési előterjesztés kiküldéséig nem ajánlott senkit, így a harmadik tagot és a póttagokat a szavazatszámláló bizottságokba jelentkezők közül választottam ki. Így került képbe Faragóné Szénásy Emese tanárnő, akit általánosan megbecsült, tisztességes, hazáját szerető állampolgárnak tartok – írta a posztjában Tatár Zoltán.

A jegyzőnek nem feladata a politikai listázás

Tatár a bizottsági névsort a 2022. január 26-i vezetői értekezleten ismertette meg Márki-Zay Péterrel. A közgyűlési anyagok kiküldését megelőző vezetői értekezleten a polgármester nem vett részt, csak interneten jelentkezett be két kampányeseménye között. Az értekezleten Szabó János alpolgármester hozzájárult az anyag kiküldéséhez. Az anyag fedőlapját pedig Márki-Zay Péter aláírta.

– Kecskés Fanni nevét polgármester úrtól csupán a közgyűlés előtti napon, 2022. február 14-én kaptam meg, a személye korábban fel sem merült senki részéről. A személycserére polgármester úr határozott kérésére, inkább nyomására került sor. A mai napig mélységesen szégyellem, hogy akkor engedtem ennek a nyomásnak. A jegyzőnek és a választási irodának nem feladata az állampolgárok politikai szimpátiájának nyilvántartása, listázása – írta Tatár.

Cáfolta, hogy az OEVB botrány miatt mondott le

Tatár Zoltán leszögezte, a bizottsági tagok kiválasztásába kizárólag Márki-Zay Péter szólt bele, sem Kis Andrea akkori alpolgármester, sem Lázár János nem kísérelte meg befolyásolni a választási iroda munkáját.

– A történtek alapján arra jutottam, hogy a polgármester úr által irányított hivatal nem tudja biztosítani a választási iroda politikai befolyástól, polgármesteri utasításoktól mentes, törvényes működését. Ez a helyzet azóta sem javult. Komoly aggályaim vannak a jövő évi választások szabályszerű lebonyolításával kapcsolatosan. Azt cáfolom, hogy a jegyzői állásomról az OEVB tagok választása körüli botrány miatt mondtam le – írta, majd megjegyezte, a valós okokról a következő posztjában libbenti le a fátylat.

Tatár Zoltán azt is előrevetítette, hogy a következő napokban szaftos sztorikat olvashatunk a közösségi felületén például Márki-Zay Péter feleségének szerződéséről, egy indiai szélhámosról és arról, hogy milyen szálai vannak egy takarékszövetkezeti csődnek, illetve egy feltételezett szexuális zaklatásról is írni akar.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában