A romániai vendégek megtekintették az új belgyógyászati és gyermekosztályt

2023.05.13. 12:33

A legsikeresebb határon átnyúló projektek között tartják nyilván a vásárhelyit

Kovács Erika

A Romániából érkezett vendégek megtekintették a vásárhelyi kórház két új osztályát. Fotó: Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ

A „Hatékony szűrési prevenciós programok fejlesztése és tesztelése” című, határon átnyúló együttműködési programok egyik legsikeresebbjének, a legjobb gyakorlati példának tartják a 2014-2020-as programozási időszakban a hódmezővásárhelyi-szatmárnémeti egészségügyi fejlesztést. 

A projektet a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesületével (Románia, Szatmárnémeti) valósítja meg. 

A napokban a program vezetői személyesen is ellátogattak Hódmezővásárhelyre, ahol áttekintették, és a gyakorlatban is megismerték a projekt részleteit. A látogatáson részt vett Slawomir Tokarski, a Határon Átnyúló Programok végrehajtásáért felelős igazgató, Dan Bălănescu, az Interreg V-A Románia-Magyarország Irányító Hatóságának vezetője, Monica Terean a Nagyváradi Regionális Iroda a Határmenti Együttműködésért (BRECO) közös titkárság vezetője, valamint Stefanik András a Külgazdasági és Külügyminisztérium, Határon Átnyúló Interreg Programok Főosztály osztályvezetője. A helyszíni látogatáson a romániai vendégek megtekintették a nemrég átadott új belgyógyászati és gyermekgyógyászati osztályt, és a projekt egyéb eredményeiről is tájékoztatást kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában