Szentes, Deszk

2023.05.04. 11:31

A szegedi egyetemhez kerül a deszki és a szentesi kórház

Kiss Anna

Archív fotó: Majzik Attila

132 igen, 47 nem szavazattal és 11 tartózkodás mellett elfogadta a Parlament az egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosítását szerdán. Ennek értelmében néhány vidéki kórház fenntartót vált, köztük a deszki Csongrád-Csanád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza és a szentesi Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház is. Mindkét intézmény a Szegedi Tudományegyetem fenntartásába kerül át.

A hírt egyébként már korábban Farkas Sándor miniszterhelyettes, Szentes országgyűlési képviselője is közölte a közösségi oldalán, ahol egy videóban arról beszélt, hogy a Pintér Sándor miniszterrel való egyeztetést követően nyugodt lelkiismerettel kijelentheti, hogy megmarad a szentesi kórház státusza, a jövőben a szegedi klinikához tartozik, és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek, mind visszakerülnek Szentesre.

Közölte, a megállapodás szerint a szegedi klinika kötelessége lesz megfelelő módon egészségügyi szakembereket biztosítani a szentesi kórház számára. Tehát a szülészet is újraindul, várhatóan júniustól történik ez meg.

A fenntartóváltás kapcsán megkerestük a Szegedi Tudományegyetemet, amint válaszolnak levelünkre, cikkünket frissítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában