Szeged

2023.05.19. 17:50

Árnyékba borította az IH-t Dobrev Klára

Fórumot tartott pénteken Szegeden az IH Rendezvényközpontban Dobrev Klára, aki mostanában csak árnyék-miniszterelnöknek hívatja magát. A sötétség be is köszöntött, amikor egyebek mellett arról beszélt, hogy míg ez a kormány van hatalmon, még az esély sincs meg arra, hogy jobbra fordulna a sorsunk.

Suki Zoltán

Sokan vannak, és egyre többen lesznek a DK-sok Dobrev Klára szerint. Fotó: Karnok Csaba

Bekavart a szegedi központi ünnepnek, a város születésnapjának Dobrev Klára, aki akkorra szervezett fórumot a városba, amikor a városháza előtt Botka Lászlóék átadták egyebek mellett a város díszpolgári elismerését. A Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnökére ennek ellenére sokan voltak kíváncsiak, pedig igazából nem nyújtott mást, mint máskor. Az esemény címe az „Elhozzuk a reményt, elhozzuk az európai jólétet!” volt, de a kormány szapulásán kívül nem sok érdemi hangzott el attól, hogy hogyan váltaná meg a világot a Gyurcsány Ferenc felesége. 

Fotó: Karnok Csaba

A műsort Molnár Csaba, a DK árnyék miniszterelnök-helyettese kezdte. Folyamatosan arról beszélt, hogy Európában Magyarországon a legmagasabb az infláció, bérek tekintetében viszont az utolsó előtti helyen állunk. Szerinte Magyarországon nem az orosz-ukrán háború, és az uniós szankciók miatt magas az infláció, hanem a kormány politikája, sőt: egészen pontosan Orbán Viktor miniszterelnök miatt. Utána pedig már a fő műsorszám következett.

Dobrev Klára elmondta, hogy sokan vannak, és egyre többen lesznek a DK-sak. Szerinte egyre többen vannak, akik rájöttek, hogy a kormány miatt van az, hogy válságból válságba kerül az ország. Szerinte az emberek egyszerű, tisztességes, és megbízható életet szeretnének. Az árnyék-miniszterelnök hozzátette, hogy szerinte nem az a nemzeti büszkeség, amikor az ország miniszterelnöke „pöffeszkedve, pipiskedve” vonulgat Brüsszelben. 

Fotó: Karnok Csaba

Az igazi nemzeti büszkeség szerinte a hétköznapokból táplálkozik. Ekkor azt is elmondta, hogy ez a fajta nemzeti büszkeség 15, vagy akár 40 évvel ezelőtt is megvolt. Később azt is elmondta, hogy a magyar bérek le vannak maradva a környező országokhoz képest. Az IH egyébként megtelt a rendezvényre, igaz tudósítónk arra nem kapott választ, hogy az épület előtt parkoló három busszal honnan hozták a nézőközönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában