Hamarosan a nagymedence is üzemel

2023.05.25. 08:40

Hétvégén indul a szezon a csongrádi fürdőben

A beltéri és a sportmedence mellett az élménymedence is használható lesz nemsokára a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszodában. Az „uszi” nehéz körülmények között próbál talpon maradni, a fürdő vezetése azonban bízik abban, hogy jó szezonnak néznek elébe.

Majzik Attila

Nemsokára a medencék vízzel, az uszoda pedig élettel telik meg. Fotó: Majzik Attila

A pünkösd idén nemcsak a Szentlélek kiáradásának az ünnepe, de víz „beáradásának” is, ha a csongrádi uszoda medencéi szempontjából nézzük a dolgot. A szezon május 26-án, pénteken startol az „usziban”, amit már nemcsak a vendégek, de az ott dolgozók is nagyon várnak.

 A korábbi években általában május elsején nyitottunk, de idén egyrészt az időjárás sem volt olyan jó, másrészt a körülmények is jelentősen megváltoztak

 – utalt az energiaárak elszabadulására Kanalasné Donka Erika, a csongrádi fürdő vezetője. 

Fotó: Majzik Attila

Januártól a villanyszámlánk a korábbi 2 és fél-3 millió forint helyett 18 milliós volt, ez befolyásolta a működésünket is, amit megértek, hogy az embereknek nehéz volt lenyelni. A nyitvatartás szűkítésével próbáltunk meg spórolni, de így is gyakorlatilag csak négy hétig voltunk zárva 

– jelezte a fürdővezető. Kanalasné Donka Erika hozzátette, máshol januártól májusig tartottak zárva, de olyan település is van, ahol már ki sem nyit a fürdő az energiaárak miatt.

Fotó: Majzik Attila

A csongrádi uszoda támogatást sem kapott a működéséhez, az utánpótlás vízilabda egyesület és az itt edző úszók és triatlonosok nem nyomtak eleget a latban ahhoz, hogy sportuszodaként számíthassanak állami segítségre.

Mint a fürdővezető elmondta, ennek ellenére a sportmedence egész télen üzemelt, valamint a beltéri rész medencéi is. Péntektől már a teljes élménymedence is használható lesz, a nagymedencére pedig már csak egy hetet kell várni, azt június első hétvégéjén adják át a fürdőzőknek.

Fotó: Majzik Attila

A jövővel kapcsolatban Kanalasné Donka Erika elmondta, a fürdőbe tervezett termálkút alternatívát jelentene számukra a bökényi kút mellett, így azt a fejlesztést már nagyon várják. Emellett további energiamegtakarításra törekszenek: újabb napelemeket telepítenek az uszodában, a medencék forgatószivattyúi pedig frekvenciaváltókat kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában