Patkányirtás

2023.05.11. 11:30

Kedden reggel engedik a patkánylyukakba a vadászgörényeket

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Mint lapunk megírta, az elmúlt napokban, az önkormányzat és az Alföldvíz Zrt. beavatkozásának köszönhetően már nem láttak Hódmezővásárhelyen, a Szabadság téren élők patkányokat. A körzet képviselője, Kis Andrea a hatékonyság növelése érdekében vadászgörényes irtás szervezését is kérte az önkormányzattól, amit a saját képviselői keretéből finanszíroz. Az önkormányzat, a gyorshír szolgálat közösségi oldalon tett bejegyzése szerint, ezt nem kifejezetten helyesli.

Fotó: Kovács Erika

Kis Andrea képviselő vadászgörényes irtást rendeltetett a területén saját képviselői keretéből, amit az önkormányzat szakemberei, bár szakmailag nem tartják a legoptimálisabbnak lakott területen végrehajtani a görényes irtást, képviselő asszony kérésére megrendelték. Ennek ideje május 16., jövő hét kedd, 9 óra. Kérjük, hogy a környéken lakó gyerekeket ne engedjék nézelődni, a vadászgörényes irtás nem nekik való látvány

 – írta az önkormányzat.

A gyermekeket „látványnál” nagyobb veszély is fenyegette. Lapunk készített a Szabadság téren olyan fotót, ahol például a patkánycsapdából a rágcsálók kivitték a mérget, amihez akár a gyermekek is hozzáférhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában