A polgármester szerint Tatár Zoltán, Kis Andrea, Bálint Gabriella és a sajtó a hibás

2023.05.27. 15:40

Márki-Zay Péterék szerint nem történt szexuális zaklatás

Márki-Zay Péter polgármester a lapunkhoz is eljuttatott közleményében kijelentette, Fejes Péter nem követett el szexuális zaklatást a városháza egyik dolgozója ellen 2020-ban.

Kovács Erika

Két nappal a közgyűlés után megérkezett a polgármester tiltakozása egy közlemény formájában.

Fotó: Kovács Erika

 Megkeresték a hölgyet, aki a polgármester állítása szerint leszögezte, hogy „semmilyen szexuális zaklatásról” nem volt szó. Miután a polgármester kimondta Fejes Péter ártatlanságát, azt is közölte, hogy vizsgálóbizottságot bíztak meg az állítások ellenőrzésére. 

Az érintett munkatárs szerint sem történt szexuális zaklatás, vizsgálóbizottságot bízunk meg az állítások ellenőrzésére, a személyiségi és adatbiztonsági kérdések kivizsgálására

 – áll a Márki-Zay Péter által jegyzett közleményben.

Becsületes magyarok számára elfogadhatatlan, hogy egy politikai bűnszervezet, melynek tagjai nyílt vitára kiállni gyávák, az igazságot a mi pénzünkből működő sajtóbirodalmukban megjelentetni nem hajlandóak, sőt, immár törvényben is felhatalmazták a sajtójukat a hazug lejáratókampányok folytatására, most éppen egy tisztességben megőszült 73 éves képviselőnket, a helyi Nyugdíjas Szövetség és az Időskorúak Tánccsoportjának tagját igyekszik szexuális zaklatás névtelen forrásra alapozott hamis vádjával befeketíteni 

– fogalmazott Márki-Zay Péter. Leszögezte, megkeresték a sértett munkatársukat, aki azt mondta, hogy semmilyen szexuális zaklatásról nem volt szó, és hogy nevének nyilvánosságra kerülése esetén feljelentést tervez tenni a rágalmazók ellen.

– Mind munkatársunk, mind képviselőtársunk érdekében visszautasítjuk a jó hírnevüket súlyosan sértő vádaskodást, kiállunk emberi és állampolgári méltóságuk mellett, és felszólítjuk Tatár Zoltánt, a város nemrégiben adatbiztonsági visszaélések feltárását követően elbocsátott volt jegyzőjét, az őt irányító Kis Andreát, a város tavaly elbocsátott szocialista alpolgármesterét, valamint Bálint Gabriella fideszes képviselő asszonyt és a kormánypárti sajtót, hogy fejezzék be városunk polgárainak alaptalan rágalmazását, politikai célzatú lejáratását.

Mint a csütörtöki közgyűlésről szóló tudósításunkban lapunk is megírta, Fejes Péter az üggyel kapcsolatban a következőket mondta: 

Egy hivatalos levelet kellett megfogalmaznom, az illető hölgy segített ebben. Elküldte e-mailben, de nekem nem tetszett. Bejöttem a hivatalba, hogy kijavítsuk. Mivel tapintatos vagyok, úgy gondoltam, hogy nem a nagy nyilvánosság előtt akarok a hibákról beszélni, ezért becsuktam az ajtót. Mellé ültem a számítógép elé. Amikor elkészültünk, tettem egy kedveskedő atyai mozdulatot. Ennyi történt. A hölgy elhúzódott, de nem szólt semmit különösebben. Ha ez feljelentést ér, tegyék meg. A hölgy soha nem mondta, hogy ez szexuális zaklatás lenne, csak azt, hogy kellemetlen volt neki ez a mozdulat

 – mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában