Helyi közélet

2023.05.27. 13:13

Motorok, motorosok lepték el Csengelét - Fotók

A XXVII. csengelei falunapok keretében rendezik szombaton a 20 éves múltra visszatekintő motoros találkozót, a két- és többkerekűek ellepték a település piacterét és a környékét. Az első napon, pénteken gyereknapot tartottak.

Imre Péter

Fotó: Imre Péter

Már a buszból is láttam, Csengelére a találkozóra nem egy-két motor érkezett, 100 fölöttire tippeltem a számukat. A regisztrációnál megtudtam, kicsit alábecsültem a résztvevőket, 11 óráig, az ünnepélyes megnyitóig már 133-an jelentkeztek. Ismerősöm, Kun-Szabó Tibor megjegyezte: 250-300 lesz a végére. Mindenütt két- és többkerekűek sorakoztak – Harley-Davidson, régi Simson és Csepel is akadt, az összes márkát képtelenség felsorolni, a krosszmotorokról nem is beszélve – büszke gazdáikkal, akadtak, akik családostól érkeztek a kellemes kikapcsolódást ígérő rendezvényre. A motorosokat és az érdeklődőket kirakodóvásár is várta.

A program lassúsági versennyel kezdődött, amit robogós fiatal nyert meg a rutinos Pannóniással szemben. A rendezvényt Tóth Tibor polgármester nyitotta, majd a főszervező, Tóth Tibor alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, megemlítve, olyan nagy szeretettel látnak mindenkit vendégül, mint ahogy őket fogadják a hasonló eseményeken. Egyébként maga is három komoly géppel jelent meg a találkozón, az egyik a maga építette chopper-szerű fantasztikus motor.

 

Ez a huszadik csengelei motoros találkozó, amiből tizenhatnak én voltam a főrendezője, de sokan segítették és segítik idén is a munkámat. Úgy gondolom, nem kell bizonygatni, hogy van rá igény, a falu egyik legnépszerűbb eseménye ez a találkozó 

– nyilatkozta lapunknak Tóth Tibor már impozáns háromkerekű gépén ülve, büszkén feszítve. Szinte szó szerint belebotlottam az egyik legérdekesebb, legöregebb járműbe, a 70 éves Csepelbe.

Mintegy 20 esztendeje kaptam születésnapomra, 1953-ban gyártották és olvasható rajta a sorozatszám, az 1000. darab volt, amelyik elkészült

 – mondta a tulajdonos, a csengelei Turcsán Antal, aki a szomszédos utcából érkezett, és kedvünkért – no meg azért, hogy arrébb álljon vele – nyeregbe pattant.

A szombati programban még szerepel 14.10-től streetfighter bemutató, motoráldás, felvonulás – közben a falut is bemutatják a találkozó résztvevőinek, és a Móra-fákhoz is elviszik őket –, majd két buli, hajnal 3 óráig. Vasárnap lovastalálkozó, hétfőn kispályás focitorna várja a falunapokra kilátogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában