Makó

2023.05.10. 12:43

Palackokat várnak a petkalózok Makón

A május 18-án kezdődő Marosi PET Kupa flottájának elkészítéséhez kérnek segítséget a petkalózok. Nyolc makói helyszínen várják a palackokat pénteken délig.

Munkatársunktól

Add kölcsön a palackodat!

 – ezzel a felhívással éltek petkalózok, akik PET hajót építenek belőle és arról tisztítják meg a Marost. Aki leadja a PET-palackokat a Marosi PET Kupa flottájának elkészítését segíti.

Azt kérik, hogy senki se tapossa össze a palackot és jól tekerje rá a kupakot. Leginkább másfél és 2 literes palackokat várnak, de a kisebbeket is szívesen fogadják. Makón 8 kihelyezett gyűjtőponton lehet leadni a palackokat május 10-étől május 12-én, pénteken 12 óráig az alábbi helyeken: Erdélyi püspök utcai óvoda, Kassai utcai óvoda, SZIGNUM iskola, városi piac főbejárata, Hagymaház, Búza utcai bölcsőde, InfoPont és az Almási utcában a Makói Általános Iskolában.

Print

A Tiszai PET Kupa – lelkes önkénteseinek köszönhetően – 10 év alatt összesen több mint 300 tonna hulladéktól mentesítette a magyarországi folyókat. Tevékenységünk fókuszában a Tisza áll, azonban ezt öt évvel ezelőtt kiterjesztettük azt a Tisza-tóra, négy évvel ezelőtt pedig a Bodrogra.

Idén újabb folyó megtisztítását tűzték ki célul, májusban a Marosra eveznek.

A Maros menti településeken helyiek környezetvédelem iránt elkötelezett csoportjai évek óta dolgoznak az Erdélyben eredő folyó megtisztításán. Apátfalváról, Makóról és Szegedről is érkezett megkeresés, igény az összefogásra. Nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy a helyi önkormányzatokkal és zöld szervezetekkel együttműködve megszervezzük május 18-a és 21-e között a Marosi PET Kupát 

– olvasható a Maros PET kupa kiírásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában