Szegedi hírek

2023.05.20. 08:45

Sokéves kihagyás után ismét az épületgépészeté volt a főszerep Szegeden

Több évtizedes kihagyás után újra épületgépészeti kiállítást rendeztek Szegeden. Május 19-én a Kastélykert Fogadó adott otthont az Épületgépészeti és Duguláselhárítási Szakkiállításnak. Az ingyenes Ép-Tech Expo programjaira a szakma képviselőit várták, akik magasnyomású tisztító berendezéseket, korszerű keringető szivattyúkat, kézi- és gépi szerszámokat nézhettek meg - akár működés közben is.

delmagyar.hu

Szegeden a ’90-es évek óta nem rendeztek épületgépészeti kiállítást, ezért is nagy szó, hogy az algyői Kastélykert Fogadó első alkalommal adott otthont az Ép- Tech Expo-nak.

A jól kitalált név új, a kezdeményezés azonban nem az: tavaly a Zsalugép Kft. már szervezett egy jóval kisebb szakmai találkozót duguláselhárítás témában Kalocsán. Mivel volt igény a folytatásra, idén Szegedre hozták a rendezvényt, méghozzá jóval nagyobb formátumban: a duguláselhárítás mellé a többi épületgépészeti szakterület- víz-, gáz-, villany-, fűtésszerelés - is bekapcsolódott.

A legkorszerűbb piacvezető márkák képviselői az ország távoli pontjairól is eljöttek Szegedre, hogy bemutassák a legkorszerűbb, megbízható, jó minőségű épületgépészethez és duguláselhárításhoz kapcsolódó termékeiket. Az is volt a célunk, hogy egy komplex, sokrétű szakmai rendezvényt valósítsunk meg, ahol ismert, bevált márkák modern eszközeivel, szerszámaival, berendezéseivel ismerkedhetnek meg a szakma kis- és középvállalkozásai. Ennyire összetett börzével csak a Hungexpón találkozhatunk

– magyarázta Egyed Adrián.

 

A rendezvény egyik főszervezőjeként hangsúlyozva, fontosnak tartja a folyamatos tanulást- erre a szakmabelieknek is szüksége van-, hiszen főleg a gáz- és a fűtéstechnikában az utóbbi években rengeteg szabályváltozás történt. Meghívásra érkezett a szegedi Gál Ferenc Egyetem épületgépészeti technikum osztálya, illetve a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakképző Iskola technikumi osztálya is, akik a legnagyobb márkákkal találkozhattak.

A szakmai napon előadók beszéltek a szakma számára érdekes témákról, újdonságokról: például magasnyomású tisztító berendezésekről, fűtésrendszer tisztító berendezésről, korszerű keringető és merülő szivattyúról, energia megtakarításról, szerelvényekről, duguláselhárítási megoldásokról.

Különböző hegesztés technikai eszközöket, darálós szivattyúkat, csatorna tisztítógépeket – és fejeket, kézi-, elektromos- és akkumulátoros szerszámokat, csiszolástechnikai termékeket, munkaruházati felszereléseket, klímaberendezéseket, szanitereket, csaptelepeket, akár működés közben is kipróbálhatták az érdeklődők.

 

Egyed Adrián így összegezte a szakmai napot:

Ahhoz képest, hogy első rendezvény volt, és leginkább a szakmának szólt, a legtöbb kiállító elégedetten távozott az Ép- Tech Expo-ról. A rendezvény végére érve elmondhatom, többen jelezték, szeretnének folytatást jövőre is. Bízunk a folytatásban.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában