Prevenció

2023.05.09. 13:16

Szegedre is érkezik a Richter Egészségváros

Idén tavasszal ismét országjáró útjára indul a Richter Gedeon Nyrt. egészségmegőrzés és prevenció központú programsorozata. Az Egészségvárost 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. A kezdeményezés több mint egy évtizede alatt eddig 93 egészségügyi intézmény kapott összesen több mint 500 millió forint támogatást a Richtertől. Így eddigi eredményeink értelmében büszkén mondhatjuk, hogy a Richter Egészségváros programsorozat jelentős mértékben tudott hozzájárulni a hazai egészségügyi ellátás színvonalának tovább fejlesztéséhez.

delmagyar.hu

Illusztráció: Török János

Fotó: Török János

Az Egészségváros az évek alatt olyan rendezvénnyé vált, amely az egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon túl interaktív és informatív előadásoknak és szórakoztató színpadi programoknak is helyet ad. Ezzel tartalmas és hasznos időtöltést kínálva minden korosztály számára. A programokon és az egészségügyi szűréseken való részvétel teljesen ingyenes, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk, továbbá előzetes regisztrációra sincs szükség.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat idén is 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő egészségügyi intézményeket. Ezt az összeget a lakosok aktivitásukkal tovább növelhetik, ugyanis az Egészségsétákon, az előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az Egészségváros hivatalos Facebook oldalán megosztott online élő közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek, melyek idén tavasztól már pontonként 500 forinttal növelik az adományalapot.  Idén először a helyszínre való első belépésért dupla, 1.000 forintot érő adománypont jár. A pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére, infrastruktúra fejlesztésére fordíthatnak a résztvevő egészségügyi intézmények. – írja az egeszsegvaros.hu

A lakossági aktivitás erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2022-ben megdőlt az adományrekord: Orosházán több mint 12 millió forintot sikerült összegyűjteni a helyi egészségügyi intézmény támogatására. Bízunk abban, hogy ez a csodálatos eredmény ösztönzőleg hat az idei résztvevő települések számára, és a lakossági összefogás 2023-ban is folytatódik.

Négy helyszínre érkezik a Richter Egészségváros az országban.

Szegeden június 3-án a Széchenyi téren lesz megtalálható.

Támogatott intézmény: Szegedi Tudományegyetem –Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

Adománycél: Poszt-COVID ellátás korszerűsítése

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában