Helyi közélet

2023.05.01. 21:11

Újra működik az intelligens zebra Bordányban

delmagyar.hu

Fotó: bordany.com

Bordányban kedden délután javították meg a Kossuth utca – Benke Gedeon utca kereszteződésében található intelligens zebrát, amelynek az egyik oszlopát egy figyelmetlen autós döntötte ki hétfőn délelőtt – olvasható a falu honlapján. 

Szemtanúk elmondása szerint a személygépkocsit vezető hölgy későn vette észre a gyalogátkelő helyen közlekedő gyalogost. Fékezett, megcsúszott és felhajtva a lezárt területre nekiütközött az intelligens zebra egyik oszlopának, amely kitört.

A Dél-alföldi régióban elsőként Bordányban üzembe helyezett intelligens zebrákat közösségi finanszírozásból, azaz a lakók nagyarányú hozzájárulásával sikerült megvalósítani. A javítást 24 órán belül elvégezték a kivitelező cég szakemberei, így az átkelés újra biztonságos ezen az átkelőn is: a gyalogátkelőhely négy sarkába telepített oszlopokon lévő, sárga villogó fény felhívja a figyelmet a veszélyre, míg az úttesten áthaladó gyalogost az úttest felett kivetített fénysík teszi jól észrevehetővé. Ezt a dinamikus fényhatást esős, ködös időjáráskor fellépő fényszóródás még tovább erősíti, fokozott biztonságot nyújtva ezzel az áthaladáshoz.

A javítás költségét a kárt okozónak kell majd megtérítenie vagy saját zsebből, vagy a kötelező biztosítása terhére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában