Szegedi egyetemi hírek

2023.05.05. 17:53

Világhírű előadók érkeztek a fogászok szegedi konferenciájára

Kilencszáznál is több fogorvos, fogtechnikus, asszisztens és hallgató találkozik Szegeden, ahol Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban címmel tartanak nemzetközi konferenciát. A TIK-ben tíz világhírű szakember is előad pénteken és szombaton.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

A parodontológiától az esztétikai fogászaton át a gyermekfogászatig számos területet érinti az a konferencia, amelyet május 4-e és 6-e között Szegeden, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendez meg a Magyar Fogorvosok Egyesülete és az SZTE Fogorvostudományi Kara. A Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című rendezvényen nemzetközi szaktekintélyek vesznek részt, többek közt az USA-ból, Romániából és Portugáliából is érkeztek szakemberek.

A hivatalos megnyitót pénteken tartották meg, amelyen Fendler Judit kancellár arról beszélt, hogy a művészeti alkotásokban, filmekben, festményeken a szépség és az egészséges fogsor elválaszthatatlan egymástól, és ugyanígy a Szegedi Tudományegyetem is elképzelhetetlen a Fogorvostudományi Kar nélkül.

– Egyetemünk elkötelezett híve a legmagasabb szintű gyógyításnak, a legmodernebb gyógyítási technológiák, eljárások fejlesztésének, megismertetésének és elterjesztésének. Ezt a célt szolgálja a mostani konferencia is, amelyet a Magyar Fogorvosok Egyesületével közösen rendezünk. 3 napra Szeged válik a világ fogászati fővárosává, központjává. Hiszünk abban, hogy a fejlődést a nemzetközi együttműködések szolgálják a leghatékonyabban, ezért vagyunk alapító tagjai a kilenc európai egyetemet tömörítő EUGLOH-nak, ezért kötöttünk Európában is egyedülálló együttműködési megállapodást a világ legnagyobb online oktatási platformjával a Coursera-val – hangsúlyozta.

Hozzátette, világunk és benne az orvostudomány is gyorsan változik, bár ez a változás talán nem olyan gyors, mint a mostani esemény egyik különleges kiállítójának, a BMW-nek az autói, de ha tartani szeretnék a tempót, akkor folyamatosan fejlődniük kell. Hangsúlyozta, ezt a célt szolgálja az, hogy 2023 őszétől a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar egy új és impozáns, a 21. századnak megfelelő épületbe költözik.

A megnyitón Baráth Zoltán, az SZTE Fogorvostudományi Kar dékánja is jelen volt, aki elmondta, hogy a konferencia a kiemelkedő szakmai színvonal biztosítása mellett egyben otthont teremt a baráti találkozók és a tudomány korszerű vívmányainak szimbiózisához. Megjegyezte, a két nap alatt tíz külföldi előadás lesz hallható, az előadók pedig nyolc országot képviselnek. Emellett 42 kiállító innovatív terméke is megtekinthetők. Kijelentette, büszke arra, hogy a konferencián mintegy 900 fogorvos, fogtechnikus, asszisztens és fogorvostan hallgató vesz részt, hogy tanuljon és eszmét cseréljen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában