Honvédelem

2023.06.30. 11:00

A Nyékládházi tavaknál folytatódott a szentesi katonák kiképzése – Fotók

Újabb helyszínen folytatódott a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred és a Szlovák Hadsereg 91. Műszaki ezred kijelölt állományának kiképzése.

delmagyar.hu

Fotó: Janó Miklós törzsőrmester

A búvárok a kristálytiszta vízű Nyékládházi tavaknál gyakorolták a nyílt állóvízben történő merülést és a víz alatti tájékozódást. A csapatok a közös merülés mellett tájolási feladatokat, nagyobb mélységben történő merülést és partfelderítést is gyakoroltak. – írja facebook oldalán a  MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred.

Kovács János Richárd törzsőrmester, merülésvezető elmondta, hogy az esetenként 30 méteres mélységű tóban 18 méterig merültek le a tapasztalt búvárok. Ezen felül gyakorolták a dekompressziós szinten való megállást is. Ez a technika rendkívül fontos a biztonságos merülések végrehajtása érdekében, hogy a búvárok szervezete az ún. szintezések következtében alkalmazkodni tudjon a nyomáskülönbségekhez. 
Az egyhetes kiképzési foglalkozás keretében a magyar és szlovák kollegák magasabb szintre emelték búvártudásukat, valamint tovább erősödött a két nemzet közötti katonai együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában