Szegedi hírek

2023.06.02. 14:52

Átadták a Vedres-díjakat – Fotók

Delmagyar.hu

A tavalyi és az idei 4-4 díjazott vehette át az emlékérmet. Fotó: Karnok Csaba

Immár 14. alkalommal rendezte meg a Csongrád-Csanád megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Csongrád-Csanád megyei Építész Kamara, a Csongrád-Csanád megyei Mérnöki Kamara és a Dél-alföldi Urbanisztikai Egyesület a Nemzetközi Építésügyi Konferenciát. Több mint 200-an vettek részt a kamarai székházban tartott pénteki rendezvényen, ilyen nagy létszámú konferenciát ritkán tudnak megszervezni. A nap folyamán a kötelező továbbképzésen összesen 11 előadást hallgathattak meg az érdeklődők az energiahatékonyság, energiagazdálkodás és fenntarthatóság témakörében. A témák között szerepelt egyebek mellett a szegedi geotermikus hőellátást biztosító fejlesztés, a takarékos építés, a termálvizek kísérőgázainak felhasználása, valamint a hőszivattyúk és napelemek is. 

A rendezvényen adták át a Vedres István-díjat is, melyet a kiemelkedő műszaki-művész alkotók kaphatnak meg 2015 óta. Az emlékérmet évente négyen kapják meg, azonban a tavalyi díjazottak is most vehették azt át. A díjazottak Engedi Antal okleveles villamosmérnök, Nemesi Pál villamosmérnök, Sebestyén Tibor okleveles építész és Török Csongor építészmérnök voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában