Testületi ülés

2023.06.28. 11:09

Augusztus elején osztják az utalványokat – Fotók

Minden helyi általános iskolás szülei 15 ezer forint értékű utalványt kapnak iskolakezdés előtt. Erről a makói képviselő-testület döntött szerdán.

Szabó Imre

A képviselő-testület elfogadta az előterjesztést. Fotó: Szabó Imre

Az eredeti előterjesztésnek megfelelően fogadta el a makói képviselő-testület a tanévkezdési utalványról szóló indítványt. Mint megírtuk, minden makói, helyi általános iskolában tanuló diák kap 15 ezer forint értékű Edenred-utalványt, amelyet akár tanszerre, akár bármi másra be lehet váltani. A részletekről Farkas Éva Erzsébet polgármester most elmondta, az utalványokat augusztus első napjaiban kapják meg az iskolák, a szétosztás már az intézmények dolga lesz. A szülők várhatóan augusztus 7-e és 31-e között vehetik ezeket át. Akik erről lemaradnak, a Koronában található Infópontban kaphatják meg szeptember 30-ig.

Hadik György (Fidesz-KDNP) azt mondta, örül, hogy idén sikerült megemelni a támogatás összegét, de felhívta a figyelmet arra, hogy az Edenred-utalványt lényegében bármelyik üzletben be lehet váltani bármire – szerinte jó lenne, ha olyan utalványokat adna a város, amelyeket a helyi vállalkozóknál lehet levásárolni, és csak tanszerre. A polgármester erre reagálva azt mondta, már tavaly is Edenred-utalványokat osztottak – a cél a támogatás felhasználási lehetőségének kiterjesztése volt. Az pedig a szülő felelőssége, hogy mit vásárolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában