Szegedi egyetemi hírek

2023.06.08. 19:31

Díjazták a legkiválóbb hallgatókat – Galéria

Koós Kata

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A Szegedi Tudományegyetem csaknem ötszáz hallgatója pályázott a Szegedi Tehetségondozó Tanács által, az önkormányzat és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány támogatásával 17. alkalommal meghirdetett Talent ösztöndíjra és kiválósági listára, valamint a tehetséggondozás iránt elkötelezett partnercégek vállalati ösztöndíjaira. Ebben a tanévben összesen 20 arany, 40 ezüst és 77 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat nyertek a hallgatók, továbbá 7 partnercég támogatta 12 vállalati ösztöndíj-lehetőséggel a tehetséges fiatalokat. 

Az SZTE Junior Akadémia által szervezett díjátadó ünnepséget csütörtökön tartották az SZTE Rektori Hivatalában, ahol 156 hallgatónak csaknem nyolcmillió forint összértékű támogatást adott át a Tehetséggondozó Tanács. A nyertesek egyszeri 25 ezer és 100 ezer forint közötti összeget kaptak. 

A legmagasabb kitüntetés az Év Tehetsége díj, amelyet öt kategóriában osztottak ki. Orvostudományi területen Czikkely Márton Simon, társadalomtudományi területen Varga Benedek, természettudományi területen pedig Dobozi Réka vehette át az elismerést. Az Év Sportolója kitüntető címmel Birkás Balázst méltatták, az Év Művészének pedig Tóth Viktória Sárát választották. 

Az ünnepségen a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatói számára meghirdetett altajisztika ösztöndíjat is átadták. A díjat Fejes Ferenc és Megyesi Zoltán vehette át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában