Hódmezővásárhely

2023.06.24. 17:00

Ismét Platán partit rendezett a Varga Tamás-iskola - Fotók

T. Sz.

Csodás környezetben zárták az évet a Varga Tamás-iskolában Vásárhelyen. Fotó: Tábori Szilvia

A hagyomány szerint Szent Iván éjszakája a szerelem, az egészség, a varázslás és a bűbáj estéje. Ehhez a naphoz igazítja minden évben évzáró bálját a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola. A hagyományos Platán partit, a tanárok és a családok közös örömünnepét az udvaron álló ötvenéves platánfa tövében rendezik meg évről évre. A tavalyi jótékonysági est bevételét egy hatoldalú mászókára fordították; most a játszótér további bővítésére, a kerti bútorok fejlesztésére gyűjtöttek. 

Hiszünk az összefogás erejében. Az iskolánkban dolgozó pedagógusoknak fontos, hogy ne csak a tanulmányi, a szabadidőt is változatosan, hasznosan és kellemes környezetben tölthessék el a diákok

 – hangsúlyozta köszöntőjében Botkáné Kovács Henriett, az intézmény vezetője. 

Azt már Nagyné Dudás Tünde, a Tarjáni Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriumi elnöke mondta el lapunk kérdésére: egy iskolai közösség akkor működik jól és eredményesen, ha a szülők, a pedagógusok és a gyerekek közösen tesznek ezért. Úgy véli, a Varga Tamás-iskolában ez megvalósul. Sokat kell ezért dolgozni, de támogatják egymást. Tavaly például szülői kezdeményezésre szerveztek kétszer is Platán piacot; a bevételt az azóta már megvásárolt mászókára szánták. Úgy véli, a szülők hálásak azért, hogy gyermekeiket biztonságban tudhatják az iskolában, ezt szeretnék viszonozni munkájukkal, a közösségi vállalásokkal. Ez egyfajta hála kör a pedagógusok és a családok között. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában