Helyi közélet

2023.06.10. 19:30

Jó szezont remél a makói Hagymatikum

Megnyitotta idei szezonját a makói Hagymatikum fürdő szombaton. Bár a borongósabb idő miatt most a szokásosnál kevesebb volt a vendég, Lajtosné Papp Noémi divízióvezető bízik a nyár sikerében.

Szabó Imre

Kint is, bent is jól szórakozhatott mindenki a szombati szezonnyitón. Fotó: Szabó Imre

Tudtuk, hogy eső várható, de semmiképp nem akartuk kihagyni a szezonnyitót

 – mondta Zoborai Tibor, aki a családjával, feleségével és két gyerekével érkezett szombaton a Hagymatikum fürdőbe. Évek óta visszajáró vendégek; egyszer szinte véletlenül, egy erdélyi utazás közben vetődtek Makóra, és azóta időről időre visszatérnek.

A gyerekek a csúszdákat szeretik a legjobban, mi meg a benti élménymedencéket

 – árulta el a családfő. 

Fotó: Szabó Imre

A Hagymatikumban a fürdő nyitása óta minden évben tartanak szezonnyitó partit. Lajtosné Papp Noémi, aki most divízióvezetőként irányítja a létesítményt, azt mondta, felkészültek a rossz időre, ezért kint és bent is szerveztek programokat.

– Fellépett nálunk a Pumpkins trió, Rózsa Kitti musicalénekesnő, volt vízi torna, a gyerekeknek kézműves foglalkozás, végül éjszakai fürdőzés is diszkóval – foglalta össze az eseményeket. Ami pedig a szezont illeti, arra számít, hogy a külföldi látogatók között tovább növekszik a Szerbiából érkezők aránya, a belföldi vendégek között pedig még több lesz a fővárosi, illetve a Pest vármegyei.

A május az esőzések miatt gyengébben sikerült, mint az év első hónapjai, de reméljük, hogy a nyári szezon ezt kiegyenlíti 

– tette hozzá. 

Fotó: Szabó Imre

Közben zajlik a fürdő bővítése is a lezárt építési területen. Ami miatt egyedül a kültéri élménymedencét kellett lezárni a vendégek elől; mostantól minden egyéb medence és szolgáltatás a rendelkezésükre áll. Az építkezés jelenleg nagyjából 65 százalékos készültségnél tart. A két leglátványosabb, jelenleg zajló tevékenység az új kupolák burkolása és az új csúszdák építése. Ez utóbbi különösen bonyolult feladat. A jelenlegi várakozások szerint a munka befejezése valamikor az idei év vége felé várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában