Szegedi hírek

2023.06.02. 12:00

Séta a professzor emlékére

Archív fotó. Pintér Sándor gyermekgyógyászra emlékeztek a SZAB székházában, ahol Katona Márta professzor idézte fel a Gyermekklinika korábbi igazgatójának életútját. Fotó: Karnok Csaba

Szombaton 10 órától emléksétát tartanak a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány alapítója,, Pintér Sándor gyermekgyógyász professzor előtt tisztelegve. Az alapítvány által szervezett sétán Monostori András idegenvezető tolmácsolásában a résztvevők megismerhetik az anyaság ősi, szegedi hagyományait és intézményeinek, a gyermekklinikának és a szülészeti klinikának történetét. Továbbá azt is, miként kerültek Kolozsvárról Szegedre a klinikák, azoknak kik voltak a legjelesebb orvosai a kezdetekben, miként dolgoztak. A történeti áttekintő természetesen Pintér Sándorhoz vezet, aki a koraszülöttek ellátásának meghatározó képviselője volt. A sétán felidézik a környék anyaságot ábrázoló képzőművészeti alkotásait is. A program ingyenes, a séta a szegedi Árvízi emlékműtől indul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában