Helyi közélet

2023.07.14. 18:28

A csongrádi állatmenhelyen is kutya meleg van

Majzik Attila

Kutya meleg az Új Esély Állatvédő És Állatmentő Alapítvány menhelyén. Fotó: Majzik Attila

Ugyan a tavasz és az ősz a „legforgalmasabb” időszak az Új Esély Állatvédő és Állatmentő Alapítvány csongrádi menhelyén, de azért nyáron sem unatkoznak: telephelyükön körülbelül 30 kutyát látnak el, összesen pedig csaknem 50 eb áll a gondozásuk alatt.

Mint Domokos Tamás, az alapítvány önkéntese elmondta, a kánikulában a legfontosabb a kutyák vízpótlása: ő általában hajnalban megy a telepre, más önkéntesek pedig délután, így naponta legalább kétszer friss vizet kapnak a kutyák. Olyan négylábúak is vannak, akik imádnak pancsolni, az ő vizüket háromszor, négyszer is cserélni kell.

Az ilyen nagy melegben az otthon tartott kutyákra is jobban oda kell figyelni, főleg az idősebbekre. Lehetőleg ne engedjük ki őket a legmelegebb időben, a sétáltatást pedig inkább reggelre és estére időzítsük, amikor még nem forrósodott fel a beton. Jobb sűrűbben ránézni ilyenkor a kutyákra, mert a legyek kikezdhetik az orrukat, fülüket. Erre vannak speciális készítmények, amikkel megóvhatjuk kedvenceinket

 – tanácsolta Domokos Tamás.

A menhely három állandó önkéntesét hétvégente többen is kisegítik munkájukkal, de így is sok a feladat: a rossz tartási körülmények miatt sok kutya vár segítségre, a legtöbb időt és energiát ez viszi el az állatmenhely munkatársaitól. Aki közelebbről szeretne megismerkedni a Új Esély állatotthon lakóival és az ott folyó munkával, az hamarosan megteheti: augusztusban nyílt nappal várják majd az érdeklődőket az önkéntesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában