Helyi közélet

2023.07.20. 07:00

A tűzoltók nyomába eredtek

Kiss Anna

Fotó: Archív fotó / Kuklis István

Véget ért a Szent Gellért Plébánia napközis hittan tábora, melyben a Bonifert Domonkos és a Weöres Sándor Általános Iskola tanulói voltak jelen. Zólyomi Norbert sajtóapostol beszámolója szerint a táborban minden napot lelki programmal kezdtek, imádkoztak, énekeket tanultak, rajzfilmeket néztek, valamint kirándultak is. Jártak Hódmezővásárhelyen, ahol megtekintették a gazdagon díszített ortodox, és a nemesen egyszerű református ótemplomot, aminek orgonáját a gyerekek ki is próbálhatták.

Egy teljes napot töltöttek a Szegedi Vadasparkban, és jártak a szegedi tűzoltóknál is. Ez a program nyerte leginkább a gyerekek tetszését, hiszen többségük még nem járt ott. Testközelből nézhettek meg mindent, a legnagyobb sikert a hőkamera aratta, valamint a meglepetés: mindenki felülhetett az egyik tűzoltókocsira, amivel egy-egy kört szirénázva tettek meg. Ráadásul ott létük alatt egy éles riasztást is láthattak.

A tábornak része volt egy kutyaterápiás foglalkozás is, mely csodás pillanatokat szerzett a gyerekeknek, akik a tábor utolsó napján rajzos formában összegezték heti élményeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában