Szegedi egyetemi hírek

2023.07.08. 15:07

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a jogi karon – Galéria

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának több mint száz végzett hallgatója vehette át oklevelét a szombat délutáni diplomaosztó ünnepségen. Görög Márta dékán arra hívta fel a figyelmüket, hogy a kari összetartás az egyetem falain kívül is működik.

K. K.

131 végzett hallgató vehette át oklevelét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A 2022/2023-as tanév második félévének végén az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási alapszakán 49, a nemzetközi tanulmányok magyar, angol és francia nyelvű alap és mesterszakán összesen 62, a politikatudományok alap- és mesterszakán pedig 20 hallgató fejezte be tanulmányait. A diplomaátadó ünnepi ülést szombaton délután tartották a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében, ahol Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja köszöntötte a megjelenteket. 

Beszédében a jogi kar összetartó közösségét emelte ki. 

– Ez a közösség odafigyel tagjaira, segíti a lemaradókat, ünnepel a sikeresekkel, és együttérez a kudarcot vallókkal – mondta, majd arra hívta fel a végzett hallgatók figyelmét, hogy ez az összetartás az egyetem falain kívül is érvényes. 

– Aki tartozik valahová, hajlandó segíteni másokon, az mindig számíthat támogatásra. Az egyetemi összetartó közösség működik a diplomaosztó másnapján is, és ha ügyelnek ezekre a barátságokra, akkor működni fog egész életükben – mondta. 

Görög Márta a frissdiplomások jövőjére nézve az értelmiségi életforma fontos részeként a társadalmi szerepvállalás, a közösségért való aktív tevékenykedés fontosságát hangsúlyozta. 

A dékán mellett Ember Alex, a kar munkajogi és szociális jogi tanszékének egyetemi docense is jó tanáccsal szolgált a fiataloknak. A folyamatos továbbképzés szükségességére hívta fel figyelmüket a jogszabályi környezet állandó változása miatt. 

Diplomájuk átvétele előtt a végzett hallgatók esküt tettek, amelyben megfogadták, hogy hűek maradnak Magyarország alaptörvényéhez, mindig illő tisztelettel viseltetnek alma materük iránt, továbbá arra törekszenek, hogy megszerzett tudásukkal az SZTE ÁJTK tisztességét, embertársaik javát és a haza dicsőségét szolgálják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában