Makó

2023.07.21. 15:28

Megszűnik a vasúti forgalom Mezőhegyes és Újszeged között – Fotók

Szabó Imre

Pénteken délelőtt nem volt nagy tömeg a makói vasútállomáson. Fotó: Szabó Imre

Augusztus elsejével kilenc másik hazai mellékvonallal együtt megszűnik a közlekedés a Mezőhegyes-Újszeged közti, Makót is érintő vasútvonalon

 – erősítette meg a Délmagyarország értesülését a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. Közleményükben azt írták, további intézkedésig az érintett mellékvonalakon korszerű, légkondicionált vonathelyettesítő autóbuszokkal szolgálják ki az utasokat. Az autóbuszos vonathelyettesítő járatok közlek

edtetését a jármű- és személyzethiány indokolja, amelynek enyhítésére a MÁV-VOLÁN-csoport folyamatosan toborozza a munkatársakat. 

A Mezőhegyes-Újszeged vasútvonal, mint a makói vasútállomáson látható emléktábla hirdeti, 1883-ban, azaz idén éppen 140 esztendeje létesült. Csongrád-Csanád vármegyében érinti Csanádpalotát, Nagylakot, Magyarcsanádot, Apátfalvát, Makót, Kiszombort, Deszket, Szőreget és Újszegedet. Legutóbbi fénykora alighanem a 70-es, 80-as években lehetett. Jelenleg – 2012 óta – már csak két járat közlekedik rajta oda és ugyancsak kettő vissza. Utasforgalma – mint az elmúlt években többször beszámoltunk róla – egyre csökkent, olyannyira, hogy a makói váróterem nagy részét már egy vasúttörténeti kiállítás foglalja el. Pénteken délelőtt ott voltunk a vasútállomáson, amikor Mezőhegyes felől befutott az egyetlen kocsiból álló szerelvény. Úgy láttuk, 4-en utaztak rajta. Leszálló egy volt, felszálló 5, valószínűleg egy család.

Az új közlekedési rendről és a további gyakorlati tudnivalókról a vasúttársaság hamarosan részletes tájékoztatást nyújt – ígéri a kommunikációs igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában