Helyi közélet

2023.07.11. 23:55

Szív alakú dinnyével kápráztatta el szerelmét a vásárhelyi dinnyeművész

Idén újabb formával rukkolt elő a vásárhelyi dinnyeművész, aki már át is adta barátnőjének a különleges alakú gyümölcsöt.

Delmagyar.hu

Forrás: promenad24.hu

Ebben az évben is gondolkoztam azon, milyen újdonságot találjak ki. Végül Judit, a barátnőm segített, és megkért arra, hogy készítsek neki egy szívecskedinnyét

– mondta Pap Robi. Az őstermelő minden nyáron bejárja a sajtót egyediségeivel: korábban kocka, dobókocka és Rubik-kocka dinnyéivel vívott ki magának országos ismertséget.

A termesztő természetesen itt nem áll meg, újabb tervei vannak.  

Előre soha nem szoktam elmondani, miben mesterkedek. Csak akkor hozom nyilvánosságra az új alkotást, amikor már teljesen elkészült

– indokolta titokzatosságát.

A csodálatra méltó dinnyéket kiskorukban sablonokba helyezi, így veszik fel több hét alatt a mintát a még érésben lévő palánták. A legnagyobb kihívásnak eddig a Rubik-kocka dinnyét tekinti, annak színezése, festése miatt.

Sárgadinnyével azonban nem lehet hasonló mutatványokat véghezvinni. Robi szerint ennek oka, hogy nagyon vékony a héja, így hiába kerülne sablonba, nem sikerülne a formázás. 

Még soha nem próbáltam sárgával, de 99 százalékig biztos vagyok benne, hogy nem lenne jó. Ezt az is bizonyítja, hogy még nem láttam a világon olyat, hogy valaki az eredetihez képest más alakú sárgadinnyével állt volna elő

 – mondta még el a dinnyeművész.

Olvasható a Promenad24 oldalán. 

https://promenad24.hu/2023/07/11/sziv-alaku-dinnyevel-kapraztatta-el-szerelmet-pap-robi/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában