Ásotthalmi szakembereket díjaztak

2023.07.17. 19:30

Tanyagondnokok munkáját ismerték el

Arany T. János

Pipicz Imre és Bálint László. Díjazott ásotthalmi tanyagondnokok egymás között. Fotó: Arany T. János

Az ásotthalmi Bálint László tanyasi gyerek. Azt mondta, amikor gyerekként édesanyja elküldte a boltba, mindig benézett a szomszéd nénihez, kell-e neki valami. Az önkormányzatnál 1989 óta dolgozik. Amikor jött a pályázati lehetőség és nyertek, 1997-ben ő lett az ásotthalmi tanyavilág egyszemélyes tanyagondnoka. Azóta 5 főre bővült a létszám, közülük ketten a közelmúltban rangos elismerésben részesültek. A szakma elismerő díját, a Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat kapta Bálint László, az ásotthalmi tanyagondnoki szolgálat vezetője, aki 26 éve látja el tanyagondnoki feladatokat. Falufejlesztési munkássága Ásotthalmon határain is túlnyúlik, a Falugondnokok Duna-Tisza-közi Egyesületének elnökeként szervezi és irányítja a tanyagondnokok képzési és szakmai programjait, találkozókat szervez, képviseli a szakterületen dolgozók érdekeit. Pipicz Imre tanyagondnok Kemény Bertalan Emléklapot vehetett át 20 éves lelkiismeretes munkájáért.

Fotó: Arany T. János

Bálint László lapunknak a csapatmunka fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, amire nagyon büszke, hogy Ásotthalmon tanyagondnok személye csak nyugdíjba menetel miatt változott, olyan még nem fordult elő, hogy valaki felmondott volna.

Ez a mi Oscar-díjunk, ez a legmagasabb kitüntetés

 – mutatta az elismerését, amelyet egy évben mindössze két tanyagondnok kaphat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában