Szegedi hírek

2023.08.16. 11:25

A Mi Hazánk is szeretne egy harmadik hidat

Harmadik hidat szeretne Szegedre a Mi Hazánk helyi szervezete is. Szerintük az ország költségvetésében át lehetne csoportosítani annyi pénzt, hogy megépüljön az átkelő.

Suki Zoltán

Ha akarat van, akkor forrás is lehetne az új átkelőre. Fotó: Gémes Sándor

Köztudott az, hogy Szegednek jelenleg két hídja van, a Belvárosi és a Bertalan híd, ezeken tudunk jelenleg közlekedni

 – kezdte szerda reggeli sajtótájékoztatóját a Mi Hazánk szegedi alelnöke.

Tímár Tamás felhívta a figyelmet, hogy a Bertalan híd folyamatosan torlódik, dugók vannak, és az sem ritka, hogy fél órát kell rászánnia annak, aki Szegedről Újszegedre, vagy éppen vissza szeretne autóval eljutni.

Fotó: Gemes Sandor

Szükség van tehát a harmadik hídra Szegeden, ez nem is vitás, és fel is merül időről időre, hogy meg lesz építve, de ebből eddig semmi sem lett

 – tette hozzá. Az alelnök szerint most már valóban tettekre lenne szükség a híddal kapcsolatban. A Mi Hazánk Mozgalom szegedi alapszervezete ezért átnézte az ország jövő évi költségvetését, és arra jutottak, hogy források átcsoportosításával elő lehetne teremteni a harmadik híd költségeit.

Ha akarat van, akkor forrás is lehetne rá. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom szegedi alapszervezete azt kéri a kormánytól, hogy épüljön meg a lehető leghamarabb a harmadik Tisza-híd. Javasoljuk, hogy a szükséges forrásokat a kormány gazdálkodja ki. Mert úgy gondoljuk, hogy a szegediek sem másodrendű állampolgárok, és megérdemlik, hogy megvalósuljon az átkelő azért, hogy minden szegedi élete jobb, és könnyebb legyen

 – tette hozzá Tímár Tamás.

Mihálffy Béla fideszes országgyűlési képviselő a közelmúltban jelentette be, hogy jelenleg a szegedi harmadik híd tervezési szakaszban van, és fontos előkészítő munkálatok zajlanak a háttérben. A tervezési munka bemutatására egy mindenki számára elérhető honlap készült, ahol a tervezők folyamatosan tájékoztatást tudnak nyújtani a projekt haladásáról és részleteiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában