Balástya, Földeák

2023.08.02. 08:40

Erdélyben jártak az ifjú tűzoltók – Galéria

Imre Péter Géza

Csoportkép emlékbe Bálványosfürdőnél. Fotó: Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A napokban, július 20. és 24. között rendezték a romániai, erdélyi Bálványosfürdőn a Nemzetközi Önkéntes Tűzoltó Tábort, ahol hazánkat öt balástyai lány, Darabont Annamária, Kovács Zea, Olajos Zsófia, Szanka Míra, Virágh Zsófi és öt földeáki fiú, Bányai Péter, Lengyel Gábor, Sebők János, Tóth Imre és Varga Nimród István képviselte. A csapatot a balástyai és a földeáki önkéntesek vezetői, Virágh István és Varga Zoltán vezette, előbbi a vármegyei szövetség elnöke, utóbbi a helyettese.

A résztvevő 9 csapat – a vendéglátókon és a magyarokon kívül például szlovén, szlovák, horvát és szerb – hatféle, a tűzoltáshoz köthető játékos ügyességi versenyben küzdött egymással, a mieink egy-egy első és második, valamint két harmadik helyezést szereztek. A gyerekek meghívást kaptak a 2024-ben Horvátországban tartandó versenyre. 

Megyénk tinédzserei egyébként úgy „kerültek képbe”, hogy a korábban Bálványosfürdőre járó Bács-Kiskun vármegyeiek idén lemondták a részvételt, ami így átkerült Csongrád-Csanádhoz.

 Nagy élmény volt számunkra, felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt, festői környezetben tölthettünk el majd' egy hetet – mondta Virágh István. – Tartalmasan teltek a napok, fiataljaink élvezték a hegyvidéket. Jókat túráztunk, volt, amikor a szállásunktól több mint 200 méternyi szintkülönbségre jutottunk fel 

– mesélte Varga Zoltán. Érdekesség, hogy Istvánnak az unokája, Zoltánnak a fia volt táborlakó.

A már említetteken kívül a küldöttség tagja volt Balogh Júlia, a balástyai önkéntes tűzoltó egyesület tagja, és részt vett a programon Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is.

Képalá: Csoportkép emlékbe Bálványosfürdőnél. Fotó: Balástyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában