Polgármesterekre tett sértő kijelentéseket tett a vásárhelyi városvezető

2023.08.08. 20:00

Márki-Zay: Mártély, Mindszent, Székkutas boldoguljanak, ahogy akarnak

Súlyos kijelentéseket tett Márki-Zay Péter, a járási székhely Hódmezővásárhely polgármestere a vasárnapi MZP Őszintén című videóműsorában. A kistérségi társulás körül kialakult helyzettel kapcsolatban azt mondta, a fideszes polgármesterek vezette kistelepülések boldoguljanak, ahogy akarnak, de ne szóljanak bele Vásárhely sorsába.

Kovács Erika

Megint kikelt magából Márki-Zay Péter, ezúttal kistelepülések polgármesteire tett sértő kijelentéseket.

Fotó: Gémes Sándor

A kistelepülések polgármesterei visszautasították ezt, soha nem szóltak bele Hódmezővásárhely dolgaiba.

– A kormányhivatal tisztelt főispánjától kaptunk egy levelet, amely ráerősít arra a folyamatra, miszerint három fideszes polgármester, Lázár János feltétlen kiszolgálói, köztük a volt sofőrje, a másik a jobbkezeként működő székkutasi polgármester, akarják megmondani Hódmezővásárhelynek, hogy mit csinálhat, mennyiért, hogyan, kivel. Hódmezővásárhely nem járulhat hozzá ahhoz, hogy Vásárhelyt kizárva három fideszes kistelepülés polgármestere dönthessen a minket érintő kérdésekben – jelentette ki Márki-Zay Péter a videójában. Megerősítette, ha nem szűnik meg a társulás, akkor Vásárhely kilép.

– Az intézményeinket, az ingatlanjainkat, a szervezetei egységeinket kivesszük ebből a társulásból, aztán boldoguljanak ahogy akarnak ezek a települések, de ne szóljanak bele Vásárhely sorsába – közölte.

A három érintett polgármester közül kettőt értünk el.

– Soha nem szóltunk bele Hódmezővásárhely dolgaiba. A kistérségi társulás már 17 éve működik, alapító okirat és szigorú szabályozás szerint, nem pedig hasraütésszerűen. Eddig tökéletesen működött a kistérségi társulás, soha senkinek nem volt problémája a másikkal, most Márki-Zay Péternek van problémája a három kistelepülés polgármesterével. Az a baja, hogy fideszesek vagyunk. Ráadásul üldözési mániája van – mondta Szél István, Székkutas első embere, aki azt már nem is kívánta kommentálni, hogy „boldoguljanak ahogy akarnak ezek a települések”, szerinte ez a félmondat önmagáért beszél.

– Márki-Zay Péter sokszor beszél a kultúraváltásról. Ennek "szép példája”, hogy boldoguljanak a mi kis településeink, ahogy akarnak – mondta Ambrus István, Mártély polgármestere. Hozzátette, bennük soha nem merülne fel hasonló gondolat. Az összefogás szép példájaként említette, hogy például a hétvégén mindszenti és mártélyi önkéntes tűzoltók is segítettek a bajban lévő Vásárhelynek a viharok okozta kárelhárításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában