„Tesszük a feladatunkat és áldás lesz munkánkon”

2023.08.31. 18:46

Megnyitotta 30. tanévét a Szőnyi-iskola Vásárhelyen

Főként a legkisebbeket és szüleiket bátorító szavakkal indította el a tanévet csütörtökön délután a vásárhelyi Szőnyi-iskola. A református ótemplomi rendezvényük a méltatlan konfliktusok árnyékában is a gyerekek ünnepléséről szólt.

Tábori Szilvia

Megnyitotta tanévét a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola. Fotó: Tábori Szilvia

Istentisztelettel indította el harmincadik tanévét a vásárhelyi Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola a Református Ótemplomban augusztus utolsó napjának délutánján. A diákokat, szüleiket és főként a még kissé félénk legfiatalabbakat, az első osztályosokat Bán Csaba ótemplomi lelkipásztor köszöntötte. Az iskolára hangoló, bátorító szavai után röviden a felnőttekhez, szülőkhöz is szólt. 

Az utóbbi hetekben gyakran és egyre többen vesznek a szájukra bennünket, de az iskolában a mi dolgunk az, hogy végezzük a feladatunkat. Istennek legyen hála, nem rosszul tesszük ezt. Köszönjük, hogy bennünket választottak, reméljük, áldás lesz a munkánkon. Kollégáink, tanáraink nap mint nap elvégzik azt a pedagógiai munkát, amely a hivatások közül az egyik legszebb

 – mondta az iskolát fenntartó Hódmezővásárhely–Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztora.

Gilicze Judit Rózsa, az iskola igazgatója vezetői köszöntőjében ugyancsak a legkisebbeket bátorította. Mint azt tanulságos útravaló beszédében megfogalmazta tanácsként a gyerekeknek: a hamis szavakat tartsátok távol magatoktól, az iskolában is óvakodjatok a hamis beszédtől. 

Az lesz a mai esti házi feladatotok, hogy nézzetek fel a csillagos égre, tudva, hogy mindenki kezébe egy aranylángot adott az Isten. Az jusson eszetekbe az égbolt aranyló csillagairól, hogy az Isten által kezetekbe adott fénysugarat soha semmi gonosz nem fújhatja el. Hinni és elfogadni, megköszönni Istennek a fényességet

 – mondta az igazgatónő. Az első osztályosok egy aranyceruzát vihettek magukkal ajándékként az ótemplomból, amely ezentúl a fénylő Isten által viselt aranykoronát juttatja majd eszükbe.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában