Szentesen műszaki hiba miatt gyulladt ki egy nagyfeszültségű állomás, az okozta a bajt

2023.08.19. 11:06

Négy település maradt áram nélkül éjjel, de már helyreállt a rend

Kovács Erika

illusztráció: Havran Zoltán

Még az éjjel helyreállt az áramszolgáltatás Szentesen, Szegváron, Fábiánsebestyénen és Derekegyházon. A szentesi Termál tóval szembeni, a Szarvasi úton lévő nagyfeszültségű állomáson keletkezett tűz okozott több településre kiterjedő áramszünetet. Az állomás műszaki hiba miatt gyulladt ki, amit hamar eloltottak a tűzoltók, utána kezdtek hozzá a helyreállításhoz az MVM szakemberei.

A szentesi kórház is elektromos energia nélkül maradt, a saját áramfejlesztő berendezéseiket használták. Szerencsére ezekben az órákban nem voltak műtétek – erről és az áramszünet okáról is Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere számolt be a közösségi oldalán. 

Éjszaka a Facebookon többen is megosztották, hogyan teremtenek némi fényt az otthonukban. Volt, aki a megmaradt gyertyacsonkokat gyújtotta meg, más elővette a karácsonyi elemes fényfüzéreket, azzal világított.

A szolgáltató szakemberei gyorsak voltak, még éjjel helyreállt a rend, ezt is a szentesi polgármester jelentette be. „Az éjszaka folyamán normalizálódott a helyzet. A város nevében köszönöm a Katasztrófavédelem és az MVM gyors és hatékony munkáját! Remélem senki nem sérült meg, illetve anyagi kár sem történt” – írta Szabó Zoltán Ferenc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában